İstanbul’daki Suriyeli eyleminde gerginlik

İstanbul’daki Suriyeli eyleminde gerginlik
İstanbul’da kayıtlı olmayan Suriyeli sığınmacıların kentten ayrılması için valiliğin çıkardığı karara tepki olarak gerçekleşen basın açıklamasında gerginlik yaşandı. Polisin müdahalesi sonrası gözaltına alınanlar olduğu öğrenildi.

İstanbul Valiliği’nin kentte yaşayan ancak kayıtlı olmayan Suriyeli sığınmacılarının kentten ayrılmasına 20 Ağustos tarihine kadar süre tanınmasına yönelik karara tepki olarak bir basın açıklaması gerçekleşti. Bazı derneklerin gerçekleştirdiği basın açıklaması sırasında gerginlik yaşandı. Polisin müdahalesi sonrası gerginlik sona erdi.

Özgürder, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği'nin, İstanbul Valiliğinin kentte kayıtlı olmayan Suriyeli mültecilerin geri gönderilmesi kararını protesto etmek amacıyla Saraçhane'de yaptığı yaptığı eylem sırasında arbede çıktı. Göçmen derneklerinin açıklama yaptığı yere gelen bir grup eylemi protesto etti. “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları atan gruba, eylem yapanlar da “Muhacirler Allah’ın emanetidir” sloganlarıyla karşılık verdi.

67286531_493891064696838_1166355840186187776_n.jpg

İstanbul'da yaşayan Suriyeliler, İstanbul Valiliğinin 20 Ağustos'a kadar süre tanımasının ardından "Suriyeli muhacirlere yönelik sürgün politikalarını protesto ediyoruz" başlığıyla eylem yapma kararı almıştı. Özgürder, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği başta olmak üzere göçmen derneklerinin düzenlediği eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı ve bir açıklama yapıldı. Suriye Dernekler Platformu'nun protesto eyleminde basın açıklaması yapıldığı sırada bir grup "Ne Mutlu Türküm Diyene" şeklinde slogan atarak eylem yapan kişilerin üzerine yürüdü. Polisin araya girdiği arbedede iki grup arasına güvenlik önlemi aldı. Açıklama yapmak isteyenlere saldıranlar ise Saraçhane parkından dışarıya götürüldü.

İlgili Haberler