"İstanbul'u kazanırsanız, Öcalan'a ne vereceksiniz?"

"İstanbul'u kazanırsanız, Öcalan'a ne vereceksiniz?"
Teröristbaşı Öcalan’ın İstanbul seçiminde HDP’ye tarafsızlık çağrısı yaptığı mektubuna ve Erdoğan’ın dün akşam katıldığı bir programda bölücübaşı ile ilgili açıklamalarına Şehit Anaları Derneği Pakize Akbaba’dan tepki geldi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Yeniçağ’a açıklamalarda bulunan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın dün kamuoyu ile paylaşılan HDP’ye tarafsızlık çağrısı yaptığı mektubuna sert tepki gösterirken, Erdoğan’a da, “Seçimi kazanırsan Öcalan’a karşılığında ne vereceksin?” diye sordu.

Öcalan’ın mesajları geldikçe kahrolduklarını ve zaten dinmeyen acılarının yenilendiğini belirten Akbaba, “Çözüm sürecinde de Öcalan’ın mektupları okunuyordu. Öcalan’ın mektubuyla Habur’da teröristleri karşılatan iktidar, şimdi kendi seçim başarısı için Öcalan’ın mektuplarını okutturuyor. Ben anlamıyorum. Türkiye’ye ihanet eden bir teröristbaşının eteğinden tutulur mu?” dedi.

“SEÇİMİ KAZANIRSAN KARŞILIĞINDA NE VERECEKSİN?”

Akbaba sözlerini şöyle sürdürdü; “İstanbul’da belediyenin geliri olduğu gibi tarikatlara, vakıflara, yandaş olan kim varsa ona akıyor. Türkiye bitti, fabrikalar bitti. İş yerleri kapandı. İşsizler almış başını gidiyor. Eğitim bitirilmiş. İçişleri görevini yapmıyor. Hukuk görevini yapmıyor. Bu kadar sorun varken iktidar İstanbul seçimi ile uğraşıyor. Bunun için de bölücübaşından bile medet umuyorlar. Benim çocuğumun katiline seçim için beyanat verdiriyorsun. İstanbul'u kazanırsan, karşılığında ne vereceksin? Çocuklarımızın katilini af mı edeceksin? Ev hapsine mi çıkaracaksın? Ahirette bunun hesabını nasıl vereceksin? Ben çocuğumu yoksullukla büyüttüm. Sen benim çocuğumun katilini nasıl el üstünde tutarsın? Öcalan için yaptıklarınızı, şehit aileleri, gaziler için ne yaptın?”

“BEBEK KATİLİ İLE YENİDEN EL BEBEK GÜL BEBEK OLDULAR”

Erdoğan’ın dün akşam katıldığı bir programda teröristbaşı Öcalan ile ilgili ifadelerine de tepki gösteren Akbaba, “Erdoğan Öcalan’ın avukatlığını yaptı. Zaten Arınç Öcalan’a ‘sayın’ demeyi, Öcalan posteri taşımayı suç olmaktan çıkardıklarını söylemişti. Halen daha da yasak değil. Bebek katili Öcalan ile, yeniden el bebek gül bebek oldular. Türkiye’nin o kadar evladı gitti. Çocuklar yetim kaldı, analar çocuksuz kaldı. Feryatlar edildi. Dünyamız zindan oldu. Peki neden vatan uğruna şehit olan çocuklarımızın hatırasına böyle yapıyorsun. Şehitlerin hakkını nerede vereceksin? Öcalan Erdoğan’ın şahsına karşı bir suç işlemedi. Vatana millete karşı bir suç işledi. Sen şimdi ona karşı şahsi bir muamelede nasıl bulunuyorsun? “

“ÖCALAN’I DÜŞÜNDÜĞÜN KADAR HANGİ ŞEHİT AİLESİNİ DÜŞÜNDÜN?”

Akbaba sözlerini şöyle tamamladı; “Hangi şehit ailesinin kapını çaldın, hatrını sordun? Öcalan’ın düşündüğün kadar hangi gaziyi, şehit ailesini düşündün? Neredeyse eskiden dediği gibi Öcalan’a ‘sayın’ diyecek düzeye gelmiş. Biz şehit aileleri olarak, bizim çocuklarımızın katili ile iş tutanları affetmiyoruz. Öcalan canisi ile iş tutmak, onu affetmek, şehitlere saygısızlık ve devlete ihanettir. Şehit analarının yüreğini hançerlemektir. Teröristleri Habur’da alkışlattığın gibi yarın bir gün de Öcalan’ı mı çıkaracaksınız?”

“KENDİMDEN ŞÜPHE EDERİM İMAMOĞLU’NDAN ŞÜPHE ETMEM”

İmamoğlu’na demediklerini, atmadığı iftirayı bırakmadılar. Ben kendimden şüphe ederim, İmamoğlu’ndan şüphe etmem. FETÖ’cü sizsiniz. Her yerin içinden FETÖ’cü çıkıyor ama AKP’nin içinden hiç çıkmıyor. İmamoğlu’na iftira üstüne iftira atıyorlar. Allah’tan korkun. Siz nasıl camiye gidip namaz kılıyorsunuz? Allah’ın huzurunda nasıl secdeye gidiyorsunuz?” dedi.

Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Pakize Akbaba'nın telefonda kendisine ağlayarak, "“21 yaşındaki bahar kokulu oğlumun bedenine bir Cuma saati 7 kurşun sıkan katiline Yerli ve milli dediler. Bugün tüm acılarım yeniden dağlandı, bugün 7 kurşun da bana sıktılar.” dediğini belirtti.

beyza.jpg

İlgili Haberler