İşte Ali Babacan ve Abdullah Gül’ün arasını bozan isim

İşte Ali Babacan ve Abdullah Gül’ün arasını bozan isim
Aylardır hazırlıklarını sürdürdüğü yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na veren Ali Babacan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün arasının bozulduğu belirtilmişti. İki ismin arasında AKP eski Milletvekili Mehmet Faruk Bayrak nedeniyle kriz yaşandığı öğrenildi.

Fatih Ergin- Barış Yahya Çinçin / YENİÇAĞ 

Yeni parti kurma çalışmalarında sonra gelen ve partisinin kuruluş dilekçesini resmi olarak İçişleri Bakanlığı’na sunan Ali Babacan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Kurucular Kurulu listesi nedeniyle anlaşmazlığa düştüğü iddia edilmişti.

İki isim arasındaki krizin nedeninin Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen ve yeni partinin A takımında olması beklenen AKP eski Şanlıurfa milletvekili Mehmet Faruk Bayrak’ın Kurucular Kurulu listesine alınmaması olduğu ortaya çıktı.

GÜL TAVSİYE ETTİ 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ali Babacan’a tavsiye ettiği AKP eski milletvekili Mehmet Faruk Bayrak’ın, parti kurma çalışmalarının başından bu tarafa Babacan’ın A takımında olmasına kesin gözü ile bakılıyordu. Ancak Bayrak, açıklanan listede yer almadı. Bayrak’ın Babacan’ın partisinde yer almamasının nedeninin görüş ayrılığı olduğu belirtildi.

KIZININ YÜZÜĞÜNÜ GÜL TAKMIŞTI

AKP Şanlıurfa Milletvekili, Alfa/Everest yayınlarının sahibi Mehmet Faruk Bayrak’ın kızının nişan töreninde yüzükleri de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül takmıştı. Nişan töreni, İstanbul Büyükdere’deki Kral Faysal Korusu’nda yapılmış, Bayrak ailesinin konuğu olan Abdullah Gül, törene eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte katılmıştı.