26 Haziran 2022 Pazar
İstanbul Hava durumu İstanbul 26°C
Doviz verileri
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN

İşte bakkal tostunun sırrı

Özelliklerde mahalle bakkalarında hazırlanması ile Türk yemek kültüründe önemli bir yer tutan bakkal tostunun bu kadar lezzetli olması ile ilgili önemli bilgilere yer verildi. Buna göre bakkal tostunun bol salçalı ve bol yağlı olması, tadını cezbedici hale getiriyor.

Haber Giriş: 2 Aralık 2020 Çarşamba - 17:05
Son Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba - 17:04
Takip Et

İşte bakkal tostunun sırrı
+
Aa
-

Özellikle mahalle aralarındaki bakkallarda hazırlanan ve tadının evde yapılanlara benzememesi nedeniyle aranan yiyeceklerden biri haline gelen bakkal tostunun sırrına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.

Mynet'ten Gökçe Bektaş'ın hazırladığı habere göre Bol malzemeli bakkal tostu, onlarca lira verilip alınan tostların lezzetini geride bırakır. Şimdilerde bakkallarda yapılıyor mu bilinmez ama bu tadı bir kez alanlar tostun lezzetini unutamaz. Yeniden o enfes lezzeti yaşamak istiyorsanız, bakkal tostu püf noktalarını mutlaka bir kenara not etmelisiniz. İşte tostun tadını şahlandıran sırlar.

SALÇA VE KETÇAP KİLİT NOKTA

Ne kadar uğraşırsan uğraş, bakkaldaki gibi olmaz diyenlere inat tostun en ince ayrıntılarından bahsedeceğiz. Bakkal tostu için beyaz ekmek kullanmanız şart. Yarım ekmeği bıçak yardımıyla açın.

Kullanacağınız malzemeleri belirleyin. Burada iki temel malzeme bulunuyor; salça ve ketçap! Tost malzemeniz ne olursa olsun bakkal tostu için bu ikisinden birini kullanmalısınız.

BOL YAĞ VAZGEÇİLMEZ

Bakkal tostunun makbulü yağlı olandır. Ekmeğin içini de dışını da bolca yağlamalısınız. Malzemeleri yerleştirmeden önce kısa bir süre ekmeği tost makinesine bastırın. Ardından yağını sürün. Ekmeği bir güzel çıtır hale getirdikten sonra tüm malzemelerini yerleştirin.

Ekmeği bastırmak için tost makinesinin ısı ayarı yüksek olmalı ve makineye iyi bir şekilde bastırılmalı. Tüm malzemeler ekmeğin içinde iyi bir şekilde harmanlandıktan sonra, son aşamada ekmeği alırken üzerine bir miktar daha margarin sürün. Kokusuyla cezbeden bakkal tostu hazır.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Karabük'te sağanak
Karabük'te sağanak
Karabük'te sağanak
Malatyaspor'un yeni başkanı belli oldu
Malatyaspor'un yeni başkanı belli oldu
Malatyaspor'un yeni başkanı belli oldu
Saman basma makinesi tarlayı yaktı
Saman basma makinesi tarlayı yaktı
Saman basma makinesi tarlayı yaktı
Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünecek: 3 ay içinde hazır olacak
Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünecek: 3 ay içinde hazır olacak
Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünecek: 3 ay içinde hazır olacak
Özel sporcular yurda döndü. Takım halinde dünya şampiyonu oldular
Özel sporcular yurda döndü. Takım halinde dünya şampiyonu oldular
Özel sporcular yurda döndü. Takım halinde dünya şampiyonu oldular
İşte elma sirkesinin fayda ve zararları
İşte elma sirkesinin fayda ve zararları
İşte elma sirkesinin fayda ve zararları
Yaz aylarına özel cilt bakımı yöntemleri
Yaz aylarına özel cilt bakımı yöntemleri
Yaz aylarına özel cilt bakımı yöntemleri