Ben sana kaymakam olamazsın demedim adam olmazsın dedim. Hayat dersi veren hikaye

Ben sana kaymakam olamazsın demedim adam olmazsın dedim. Hayat dersi veren hikaye
Yıllardır dilden dile dolaşan ve bir babanın oğluna verdiği hayat dersini anlatan ‘Kaymakam olamazsın demedim adam olamazsın dedim” hikayesi günümüzde hala önemini korumaktadır.

Kült nitelikteki hikaye herkesin hayatına dokunacak ders alınacak ibretlikte… Herkese ders olacak hikaye aynen şöyle…

“Vakti zamanında bir adam, oğlundan çok çekmiştir. Oğlu, adamı canından bezdirmiş ve babası en sonunda oğluna “senden adam olmaz” demiş. Oğlu da bu söze epey içerlenmiş. Okumuş, daha sonra kaymakam olmuş. Paşa, kaymakam ya da herhangi bir üst düzey yönetici olmuş.

Bir gün paşa, babasını çağırması için adamlarını çağırmış. “Filanca köyde filanca evde bir adam var. O adamı buraya getirin” diye de emir vermiş. Kaymakamın emriyle adamları da harekete geçmiş ve denilen yerde denilen evdeki adamı bulmuş ve kaymakamın huzuruna getirmiş. Yaşlı adam epey bir endişelendikten sonra kaymakamın huzuruna gelmiş.

Kaymakam, babasının karşısına geçmiş ve “Yaa, baba. Sen bana adam olamazsın dedin ama bak okudum paşa oldum” demiş. Baba, bulunduğu konumdan hiç rahatsızlık duymadan koltuğunda oturan oğluna şöyle demiş:

“Oğlum, ben sana paşa olamazsın demedim ki adam olamazsın dedim. Bak hala adam olamamışsın. Adam olsaydın babanı ayağına çağırmaz, kendin gelirdin.”

İlgili Haberler