İşte Süleyman Soylu ile Tayyip Erdoğan arasındaki konuşma

İşte Süleyman Soylu ile Tayyip Erdoğan arasındaki konuşma
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, istifa kararının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen konuşmayı yazdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sokağa çıkma yasağıyla ilgili kararının ardından gelen tepkilere dayanamayarak istifasını açıklaması ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararı kabul etmemesinin yankıları sürüyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısına istifa kararının ardından Erdoğan ile Soylu arasındaki geçen telefon görüşmesinin detaylarını taşıdı.

Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından onur duyduğunu ve "Size ömür boyu sadık kalacağım" dediğini belirten Selvi, "İstifa krizi nasıl çözüldü?" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

" 'İSTİFA GERİ ALINDI' ŞEKLİNDE BİR KONUŞMA CEREYAN ETMİYOR"

"Soylu, kendisini onurlandıran açıklamasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyor. 'Beni mahcup ettiniz' diyor. Ama 'İstifa geri alındı' ya da 'Bu iş nereden çıktı' şeklinde bir konuşma cereyan etmiyor. Soylu, sıkıntılarını aktarıyor. Siyasi sorumluluk almak adına istifa kararı aldığını söylüyor. 'Biz siyasetçiler gelir gideriz. Önemli olan siz yıpranmayın, devletimiz bundan zarar görmesin' diyor"

"BİRAZ SABIR SÜLEYMAN"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'Biraz sabır Süleyman, sabır' diyor. Soylu, iki yıl önce Trabzon’da istifa kararı aldığında da kendisine çok büyük destek verdiğini belirtip Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyor. 'Çok sağ olun. Bize sahip çıktınız. Bizi etrafınıza topladınız. Hayatımın sonuna kadar size sadık kalacağım' diyor.

"BAKANLAR KURULU'NDAN SONRA AÇIKLAMA YAPACAĞIM"

"Erdoğan bunları dinledikten sonra Soylu’ya çalışmalarından memnun olduğunu söylüyor. Kritik bir süreçten geçildiğini ve mücadelenin devam ettiğini anlatıyor. 'Sen Bakanlar Kurulu toplantısına katıl. Ben Bakanlar Kurulu’ndan sonra açıklama yapacağım' diyor. Erdoğan ile Soylu arasındaki konuşma böylece sona eriyor."