İşte Süper Lig'de uygulanacak format

İşte Süper Lig'de uygulanacak format
Korona virüs salgını nedeniyle ara verilen Süper Lig'in kalan 8 haftasında uygulanacak format belli oldu.

Türkiye Süper Ligi, korona virüs salgını nedeniyle süresiz şekilde ertelenmişti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun dün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği ile yaptığı toplantının ardından, liglerin haziran ayında yeniden başlatılacağını duyurdu.

Futbolseverlerin heyecanla beklediği karşılaşmalar, 12 Haziran'da start alacak. Peki yeni format nasıl olacak? İşte detaylar...

SEYİRCİ ANLINMAYACAK 

Son haftalarda karşılaşmaların Antalya ve İstanbul gibi bir iki şehirde oynanacağı iddia edilse de, TFF'nin böyle bir düşüncesinin olmadığı ortaya çıktı.

Normal lig formatında olduğu gibi, her takım maçlarını kendi stadında oynayacak. Ancak statlara, koronavirüs tedbirleri kapsamında taraftar alınmayacak.

Diğer taraftan, maçlardan önce teknik direktörlere, futbolculara ve kulüp çalışanlarına koronavirüs testi yapılması bekleniyor.

Ayrıca yayıncı kuruluşa verilecek röportajlarda maske zorunluluğunun olacağı, eğer maçta sakatlık olursa da belirti hastanelerde özel izolasyonlu alanların oluşturulacağı bildirildi.

Öte yandan futbolcuların mücadeleler esnasında maske takıp takmayacağına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.