Karadeniz Derbisi'nde iki takımın da hedefi

Karadeniz Derbisi'nde iki takımın da hedefi

CEVAT KOL / Yeniçağ

Sakatlıklar ve cezalar nedeniyle oyuncu olarak her hafta eksilmesine rağmen aldığı puanlarla tam yol hedefine koşan Trabzonspor ile ligde kalma yolunda puana şiddetle ihtiyacı olan Rizespor arasındaki mücadele haftanın skoru en fazla merak edilen karşılaşması konumuna geldi.

Bordo mavili takımda  ciddi eksikler var. Kaleci Uğurcan ve Puchacz kart cezalısı, Hamsik ve Hugo ise sakat. Denswil’in oynama şansı yok gibi. 

Kale düşmüş, savunma SOS veriyor. Bu üç mevkiye yama yaparak sahaya çıkacak. Zengin kadrosu olan bordo mavililer mevkileri onarmakta zorluk çekmeyecektir. Kaleyi Erce’ye teslim edecek. Erce için sınav maçı. Kendi kaderini kendi belirleyecek.

İşin özü; kaderi kendi ellerinde.. Savunmanın soluna Yusuf Erdoğan’ı koyacak. Denswil’in yerinde Hüseyin Türkmen oynayacak. Hüseyin için bulunmaz bir fırsat. Günah çıkarma müsabakası olacak! İlk kez kulübe ile tanışan gençler olacak, Ali Şahin gibi. 

Hücumdaki zenginliğine diyecek yok. Visca, Nwakaeme, Abdulkadir Ömür, Cornelius ve Djaniny gibi gol ayaklarının boşu yok. Trabzonspor yediğinden fazla atıyor..

Rizespor’un da eksikleri var. Umar ve Baiano yok. Yeşil mavililer için ciddi eksik. Trabzonspor’u önde düşünse bir dert, geride kabul etse ayrı bir dert. Puan istiyorsa iki golden fazlasını bulmalı. Her oyuncu kusursuz oynamalı. Kısaca işi çok zor.

12 maçta 7 puan toplayan Rizespor makus talihini kıramazsa Kaçkar dağlarının karı gibi erimeye devam eder. Yönetimin ve teknik heyetin ezeli rekabette puan açısından ciddi sınavı.

Rize kalesinde golü görürse tribünlerin sabrını kontrol etmek kolay olmaz..

Özetle; tribünde ve ekranlarda izleyenlerin keyif alacağı bir maç olacak. Rize kümede kalmak için, Trabzonspor ise şampiyonluğu en erken kutlayan takım olmak için savaşacak…

Yazarın Diğer Yazıları