KKTC Başbakanı Ersan Saner'i istifaya götüren kaset ortaya çıktı

KKTC Başbakanı Ersan Saner'i istifaya götüren kaset ortaya çıktı
KKTC Başbakanı Ersan Saner'le bir kadının telefondan görüntülü konuşması ülke gündemine bomba gibi düştü.

KKTC''de siyasetçilerle yakın ilişkileri bulunan, kumar organizasyonu ve uyuşturucu ağının en önemli ayağı olduğu iddia edilen Halil Falyalı''nın tutuklanmasının ardından ''müstehcen'' bir video kaydı servis edildi.

Görüntülerde Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ersan Saner ile bir kadın yer alıyor.

“ÇOK ÇİRKİN BİR İTİBAR SUİKASTININ HEDEFİ OLDUM”

KKTC Başbakanı Ersan Saner, KKTC''de kumarhane işleten ve bir darp olayı nedeniyle tutuklanan Halil Falyalı''nın elinde ''kaseti''nin olduğu ve kendisine şantaj yapıldığı iddialarına ilişkin, "Teknolojik olanaklardan yararlanılarak kurgulanan bu video ile çok çirkin bir itibar suikastının hedefi oldum." dedi.

Saner Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada "Konu sadece ben değilim. Saldırıya uğrayan ben, ailem, partim ve siyaset kurumumuzdur" diyen Saner, "Teknolojik olanaklardan alabildiğince yararlanılarak kurgulanan bu video ile çok çirkin bir itibar suikastının hedefi oldum" ifadelerini kullandı.

“GÜNEY KIBRIS’TAN SATIN ALINAN TELEFON NUMARASI”

Saner, lideri olduğu Ulusal Birlik Partisi''nin (UBP) 30-31 Ekim''deki kurultayı öncesinde hedef alındığını savunarak şöyle konuştu:

"Ne var ki, Genel Başkanlık yarışının son 10 gününe girilirken önce Güney Kıbrıs’tan satın alınan bir telefon numarasından şahıslara kurgulanmış bir video gönderildi. Öğleden sonra ise aynı video sosyal medyada yayınlanmaya başladı. Aylardır birileri tarafından böyle bir şey yapılacağı kulaklara fısıldanıyor ancak ben bir makama erişmek uğruna bir insanın ailesini, çevresini, partisini böylesine rencide edecek kadar seviyesiz bir tutum içine girileceğine ihtimal vermiyordum."

İlgili Haberler