İtalya Kupası'nda bir garip olay. Böylesi ilk defa görüldü

İtalya Kupası'nda bir garip olay. Böylesi ilk defa görüldü
İtalya Kupası'nda Roma ile Spezia kulüpleri arasında oynanan maçta büyük bir skandal yaşandı. Başkent ekibi 4-2 mağlup olarak elendiği mücadelede kurallara göre 1 fazla değişiklik yaparak kural hatası yaptı. Roma'nın, maçı kazansa bile hükmen yenik sayılacağı ortaya çıktı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, İtalya'nın Roma kulübü, kupa maçında karşılaştığı Spezia maçında büyük bir skandala imza attı.

KURAL HATASI YAPTILAR

İtalya Kupası'nda Roma, uzatmalara giden maçta Spezia'ya 4-2 mağlup olarak kupadan elendi. Ancak Başkent ekibi Spezia maçınca kural hatası yaptı ve 5 oyuncu değişiklik hakkı varken 6 oyuncu değiştirdi. Kurallara göre 1 oyuncu fazla değişikliği yapan Roma, kural hatası nedeniyle hükmen sayılacak.

Karşılaşmanın 95. dakikasında kaleci Pau Lopez'in kırmızı kart görmesinin ardından yedek kaleci Fuzato oyuna girerken Pedro'nun yerine de Ibanez değişikliği yapılmıştı.

FIFA'NIN BÖYLE BİR KURALI VAR AMA....

FIFA, 5 oyuncu değişikliğine onay verirken aldığı kararda, normal sürelerde 5'ten az oyuncu değişikliği yapıldıysa, uzatmalarda 1 oyuncu değişikliği hakkını ülke federasyonlarına tanıyor ancak İtalya Kupası'nda bu kuralın geçerli olmadığı çıkarılan yönetmelikle duyurulmuştu.

 

TARİHE GEÇTİLER

İtalyan kulübünün bu hatası ülkede skandal olarak değerlendirilirken Roma, 5 oyuncu değişikliği kuralından sonra oyuncu değiştirme konusunda kural hatası yapan ilk kulüp olarak da tarihe geçti.

BUNU HEP YAPIYORLAR

 

Roma kulübü, geçen yıl da 23 yaşındaki Amadou Diawara’yı 22 yaş statüsünde göstererek 0-0 berabere kaldığı Verona maçında 3-0 hükmen mağlup sayılmıştı.