ITC Başkanı Erşat Salihi görevinden istifa etti

ITC Başkanı Erşat Salihi görevinden istifa etti
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi istifa etti.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi  Irak Türkmen Cephesi başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Seçim yapılana kadar Irak Türkmen Cephesi başkanlığına başkan yardımcısı Hasan Turan vekalet edecek.

Salihi, Osmanlı döneminde bile Türk millet değerlerine inanan Türkmen siyasi hareketlerin var olduğunu altını çizdiği konuşmasında, “Türkmen milletinin varlığı, Türkmen şehitleri sayesinde ayakya kalabildi, dolayısıyla dava adamaları asla şehitleri unutmayacak ve yollarında yürüyecek!” dedi.

Erşat Salihi, “Milletimizin emaneti olan Türkmen Cephesi’nin genel başkanlığını 2010 yılından yürütüyorum. Elimden geldiği kadar çaba sarfettim. Ne yazık ki bazı Türkmen partileri yabancı güçlerin eliyle zayıf düşürmek istiyorlar. Türkmen Cephesi’nin genel başkanlığını bugün itibarıyla yürütme kuruluna devrediyorum, bundan sonra ben Türkmen Cephesi’nin milletvekiliyim ve bir ferdiyim”, diyerek sözlerini şöyle noktaladı “Kerkük milletvekili, Türkmen Cephesi, Türkmen milletinin nefesidir, bu nefesi kesmek isteyen var, ama asla izin vermeyeceğiz.”

İlgili Haberler