İtirafçı pilot: "Kriptolar şu an uçuyor"

İtirafçı pilot: "Kriptolar şu an uçuyor"
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve daha sonra itirafçı olan F-16 pilotu, "Kriptolu boyutunda devam eden bir sürü insan var. Şu an uçuyorlar" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK'dan ihraç edilen ve itirafçı olan bir F-16 pilotu: "Kriptolu boyutunda devam eden bir sürü insan var. Benim devremde uçan insanlar var. Yüzde yüz diyorum, biliyorum. Şu an uçuyorlar" iddiasında bulundu.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Fırat Kalkanı Harekatı'ndan ilk uçan pilotlardan biri olduğunu söyleyen pilotun açıklamaları şöyle:

"Darbe girişiminden sonra 8-9 ay Diyarbakır’da görevlendirildim. Fırat Kalkanı Harekâtı’nda F-16 ile uçtum, keşif uçuşu yaptım. Darbeden sonra Akıncı’dan F-16’larla ilk kalkan ekip biziz, 4 kişiydik. Fırat Kalkanı’nda ilk uçanlardan biriyim, keşif uçağıyla. Cerablus-Azez-El Bab harekâtında görev aldım. Diyarbakır’da görevdeyken, Akıncı’ya dönmem söylendi. Sabah uçuş yazılmıştı, iptal edildi. Anladım ki gözaltı kararı çıkmış. Gözaltı kararının ardından savcıya giderek tüm samimiyetimle ne biliyorsam hepsini anlattım. Daha sonra serbest kaldım, tekrar görevime döndüm. Defalarca uçuşa katıldım, yurtiçi-yurtdışı görevlerde bulundum. Gözaltına alınıp serbest kaldıktan 7 ay sonra ise ihraç edildim.

(FETÖ çözüldü mü? Halen tehlike var mı?) Hava Kuvvetleri boyutunda eğer bizim tarzımızdaki itirafçıları atmaya devam ederlerse zor çözerler. Kriptolu boyutunda devam eden bir sürü insan var. Benim devremde uçan insanlar var. Yüzde yüz diyorum, biliyorum. Şu an uçuyorlar."