İYİ Parti 2. yılını kutluyor

İYİ Parti 2. yılını kutluyor
İYİ Parti kuruluşunun 2. yılını Ankara’da bir otelde verdiği resepsiyonla kutladı.

BERKAY BİGEÇ / YENİÇAĞ

İYİ Parti, kuruluşunun 2. yılı resepsiyonuna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeloğlu, Hayati Yazıcı DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ali Keser, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, İYİ Parti vekilleri, kurucuları, Genel İdare Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptı.

AKŞENER’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRI

Sözlerine resepsiyona katılanlara teşekkür ederek başlayan Meral Akşener, resepsiyona iktidar ve muhalefetten katılım olmasının sebebinin Barış Pınarı Harekâtı olduğunu ifade etti. Akşener "Şu beyaz masa önünde ortaya çıkan fotoğraf çok önemli. 25 yıllık aktif hayatımda hiç bu kadar heyecanlanmamıştım" dedi.

Akşener, “25 yıllık politika hayatımda hazır ana muhalefet ve iktidar bir aradayken söyleyelim. İlk defa bir kuruluş gününde hem iktidar hem ana muhalefet hem de diğer siyasi partilerin temsilcileri bir arada. Bu fotoğraf Barış Pınarı Harekâtı’nın oluşturduğu bir fotoğraftır. Bugün önemli bir birlikteliği mecliste de başardınız. Avrupa Parlamento’sunun kararını kınamaya yönelik verdiğimiz önergenin kabulü ile ortak bir karar aldınız” şeklinde konuştu.

İYİ Parti’nin kuruluş yıl dönümü resepsiyonuna katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya seslenen Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu ve ben imzalayacağım, teklif bizden destek sizden” ifadelerini kullandı.

Akşener, “Lütfen bunu Sayın Cumhurbaşkanına iletin, bir yıldır milletimiz uygun gördü Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini deniyoruz. Ama olmuyor. Sayın Cumhurbaşkanı ve Türkiye’nin iyiliği için gelin, olmayan bu sistemi değiştirelim. Sayın Kılıçdaroğlu ve ben imzalayacağım, teklif bizden destek sizden” dedi.

“PARTİLERİ ULVİ YAPAN VESİLE OLDUKLARI HAYIRLARDIR”

Yeniçağ Gazetesi’ne konuşan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu “Türkiye çok pahalı bir yurttur. Dünyada bizim kadar bedel ödemeye razı olan başka bir millet olmadığı için burası bizim yurdumuzdur. Dolayısıyla memleket, millet yükü çekecek kadroların, böyle çetin zorluklarla pişmiş kadrolar olması kıymetlidir. Dilerim, partimizin çekmiş olduğu zorluklar, memleketin zor günlerini, kolay edecek bir parti için kıvam tutma süreci olsun. İYİ Parti gerçekten iyi oldu, şunu belirtmek lazım partiler ulvi olarak kıymetli değildir. Partileri ulvi yapan vesile oldukları hayırlardır” dedi.

“ZAMANINDA AĞZINI AÇMAYANLARA BİLE CESARET VERDİK”

Partinin zor ve meşakkatli bir süreçle kurulduğunu belirten İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Hani çok sevdiğiniz birinin doğum gününü kutlarken içinizden aka aka dersiniz ya “İyi ki doğdun” diye. Ben de partimiz için iyi ki doğdu diyorum. 10-20 yıl sonra bu salondaki arkadaşlarımız gerçek iyi gerçek cesur arkadaşlar olarak anılacaklar. Ben bugün parti kuranlara da sitem ediyorum bazen, zamanında ağzını açmayanlara bile cesaret verdik şimdi parti kurduruyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler