İYİ Partili başkandan Samsun Belediye Başkanı'na tepki

İYİ Partili başkandan Samsun Belediye Başkanı'na tepki
Satışa Mustafa Demir göz yumdu, Büyükşehir Belediyesi ihaleden çekildi. icralık olan şenlik alanını 3 bin TL farkla AKP'nin mahalle temsilcisi satın aldı. İYİ Partili Selen Gülhan Çam duruma sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, Atakum Belediyesi''ne ait olan Kadırga Şenlikleri''nin yapıldığı arazinin icra yolu ile AKP Elmaçukuru mahalle temsilcisine satıldığını ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir''in 5 mahalle muhtarına söz vermesine rağmen ihaleden çekilerek bu satışa göz yumduğunu öne sürdü.

Elmaçukuru Mahallesi''nde şenliklerin yapıldığı alan ile bitişik ve orman arazisi yakınında yer alan 6 bin 426 metrekare arazi 361 bin liraya icra kanalı ile  Murat Albayrak''a satılmıştı. İYİ Parti İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, Kadırga Şenliklerinin yapıldığı arsayı yapılan ihale sonucunda alan şahsın Ak Parti Elmaçukuru mahalle temsilcisinin oğlu olduğunu açıkladı.

MUSTAFA DEMİR SÖZÜNÜ TUTMADI

Çam, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Demir''in, Kadırga Şenliği''nin yapıldığı alana yakın 5 mahalle muhtarına (Elmaçukuru, Kasnakçımermer, Aslandamı, Aydınpınar, Cerekli muhtarlarına  ilgili taşınmazın kendi iştirak şirketi tarafından ihale sonucu alınacağını belirttiğini ve isimleri verilen 5 mahallenin muhtarına da “Siz endişe etmeyin bu ihaleye kimseyi sokmayın, bende kimsenin girmemesi için gayret göstereceğim,Ben Büyükşehir Belediyesi olarak burayı alacağım ve Elmaçukuru köyünün hizmetine sunacağım, Şenlikleri gönül rahatlığı ile yapacaksınız” şeklinde söz verdiğini ileri sürdü.

AKP MAHALLE TEMSİLCİSİ İHALEDEN ÖNCE "ARSAYI BEN ALIRIM" AÇIKLAMASI YAPMIŞ

Elmaçukuru ve çevre mahallelerinde ise ihaleye başka kimsenin girmemesinin söylediğini, kahvehanelerde ve Cami Bahçelerinde anons geçildiğini ifade eden Selen Gülhan Çam, " Ak Parti Mahalle Temsilcisi Muhammet Albayrak “Benim il başkanı ile iletişimim çok iyi gerekirse ben burayı girip alırım” gibi ahlaka ve vicdana aykırı,Mahallenin ortak kültürü ve ortak değerini yok etmeyi hedef alan açıklamalarda bulunmuş,bu açıklamalarına da mahalle de yaşayan birçok vatandaş şahit olmuştur. Her zamanki gibi Ak Parti iktidarı kendine yakışanı yaptı ve Ak Belediyecilik anlayışı yine bildiğini okudu  milletin malı yine yandaşa peşkeş çekildi!" dedi.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR 358 BİN LİRA VERDİ, İHALEDEN ÇEKİLDİ, İHALE 3 BİN LİRA FARK İLE AK PARTLİLİ ALICIYA KALDI

Çam açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "10 Ağustos 2021 tarihinde Samsun İcra Müdürlüğünün yapmış olduğu ilgili taşınmazın Açık Artırım Yoluyla Satışı ihalesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi 358 bin  TL teklif vermiş, Ak Parti Elmaçukuru Mahalle Temsilcisi Muhammet Albayrak’ın oğlu Murat Albayrak 361 bin TL teklif verip söz konusu ihaleyi kazanmış.

Sosyal Medya hesabından açıklama yapan İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Selen Gülhan Çan, " Mustafa Demir''den Atakum Elmaçukuru Mahallesinde, Ak Parti Elmaçukuru Mahalle Temsilcisine büyük arsa kıyağı !" başlığıyla yaptığı paylaşım büyük tepki gördü.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir''e büyük tepki gösteren Çam sert ifadelerle Başkan Demir''e şöyle yüklendi:

"MUHTARLARIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA MİLLETİ KANDIRDINIZ"

İnanılır gibi değil,gözümüzün içine baka baka,hem Atakum Belediyesine hem Elmaçukuru’na hemde çevre mahalle muhtarlarının gözünün içine baka baka bu milleti kandırdınız Sayın Demir.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Demir’e şu çok basit sorularımı sormak isterim ?

"İHALEYİ KAZANAN MURAT ALBAYRAK''TAN DAHA MI AZ BÜTÇENİZ VARDI?"

Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak, ihaleyi kazanan Murat Albayrak’tan daha mı az bütçeniz vardı? Ya da bile isteye mi daha az bütçe ayarladınız?

"NEDEN DAHA FAZLA TEKLİF VERMEDİNİZ?"

Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak 358 bin TL teklif vermenize rağmen neden daha fazla teklif vermediniz de bu taşınmazı Elmaçukuru Mahalle Temsilcinize peşkeş çektiniz?

Aradaki 3 bin TL’lik teklif farkını koskoca Samsun Büyükşehir Belediyesi kapatamadı mı ?Daha yüksek teklif veremedi mi, yoksa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak farklı amaç ve niyet içerisinde misiniz?

Sizi, Elmaçukuru ve çevre mahalle sakinlerinin ısrarı mı korkuttu? Yoksa ilgili taşınmazı vatandaşın emrine vermektense Mahalle Temsilcinizin emrine vermek daha mı tatlı geldi?

Sizi, Elmaçukuru,çevre mahalleler,Atakumlu ve Samsunlunun ortak değerlerini yansıtan kültürel etkinlik yapması mı korkuttu? Ya da Bu şenlik alanını Siyaset kurumuna feda etmeyi daha önceden mi aklınıza koymuştunuz?"

Selen Gülhan Çam Sosyal Medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

30 HER YIL DÜZENLİ OLARAK ŞENLİKLERİN YAPILDIĞI ALAN

"Elmaçukuru Mahallemizde yaklaşık 30 yıldır her sene düzenli olarak yapılan,köyde yaşayan vatandaşlarımızın ve tüm Atakum’lunun severek gittiği,stres attığı,birlik beraberlik duygusunun had safhada yaşandığı Kadırga Şenliklerinin yapıldığı arsa yapılan ihale sonucunda Ak Parti Elmaçukuru mahalle temsilcisinin oğlu tarafından alınmış.

KAMU ALANI ŞERHİ OLMASINA  RAĞMEN SATIŞA ÇIKARILDI

Fakat burada ki asıl olay bu değil.
Elmaçukuru Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız ilgili taşınmazın icra yoluyla satışa çıkarılmaması için Atakum Belediye Başkanımız Sayın Cemil Deveci’nin yanına gelmişler.Sayın Deveci ve encümen üyeleri bu taşınmaz üzerine “kamu alanı” şerhi koymuş olsa da icra yoluyla satışa çıkarılmış,akabinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir,Kadırga Şenliğinin yapıldığı alana yakın 5 mahalle muhtarına(Elmaçukuru,Kasnakçımermer,Aslandamı,(Atakum),Aydınpınar,Cerekli (19 Mayıs) ) ilgili taşınmazın kendi iştirak şirketi tarafından ihale sonucu alınacağını belirtmiş yukarıda mahalle isimleri verilen 5 mahallenin muhtarına da “Siz endişe etmeyin bu ihaleye kimseyi sokmayın,bende kimsenin girmemesi için gayret göstereceğim,Ben Büyükşehir Belediyesi olarak burayı alacağım ve Elmaçukuru köyünün hizmetine sunacağım,Şenlikleri gönül rahatlığı ile yapacaksınız” şeklinde söz vermiş.


"MİLLETİN MALI YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ"

Elmaçukuru ve çevre mahallelerinde ise ihaleye başka kimsenin girmemesi söylenmiş,Kahvehanelerde ve Cami Bahçelerinde anons geçilmiş olmasına karşın,Ak Parti Mahalle Temsilcisi Muhammet Albayrak “Benim il başkanı ile iletişimim çok iyi gerekirse ben burayı girip alırım”gibi ahlaka ve vicdana aykırı,Mahallenin ortak kültürü ve ortak değerini yok etmeyi hedef alan açıklamalarda bulunmuş,bu açıklamalarına da mahalle de yaşayan birçok vatandaş şahit olmuştur.
Her zamanki gibi Ak Parti iktidarı kendine yakışanı yaptı ve Ak Belediyecilik anlayışı yine bildiğini okudu  milletin malı yine yandaşa peşkeş çekildi!

10 Ağustos 2021 tarihinde Samsun İcra Müdürlüğünün yapmış olduğu ilgili taşınmazın Açık Artırım Yoluyla Satışı ihalesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi 358 bin TL teklif vermiş,Ak Parti Elmaçukuru Mahalle Temsilcisi Muhammet Albayrak’ın oğlu Murat Albayrak 361 binTL teklif verip söz konusu ihaleyi kazanmış. İnanılır gibi değil,gözümüzün içine baka baka,hem Atakum Belediyesine hem Elmaçukuru’na hemde çevre mahalle muhtarlarının gözünün içine baka baka bu milleti kandırdınız Sayın Demir.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Demir’e şu çok basit sorularımı sormak isterim ?
Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak,ihaleyi kazanan Murat Albayrak’tan daha mı az bütçeniz vardı? Ya da bile isteye mi daha az bütçe ayarladınız?

Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak 358 bin TL teklif vermenize rağmen neden daha fazla teklif vermediniz de bu taşınmazı Elmaçukuru Mahalle Temsilcinize peşkeş çektiniz?

Aradaki 3 bin TL’lik teklif farkını koskoca Samsun Büyükşehir Belediyesi kapatamadı mı ?Daha yüksek teklif veremedi mi ,yoksa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak farklı amaç ve niyet içerisinde misiniz?

Sizi,Elmaçukuru ve çevre mahalle sakinlerinin ısrarı mı korkuttu? Yoksa ilgili taşınmazı vatandaşın emrine vermektense Mahalle Temsilcinizin emrine vermek daha mı tatlı geldi?

ATAKUMLUYA ATTIĞINIZ 2. KAZIK

Sizi, Elmaçukuru,çevre mahalleler, Atakumlu ve Samsunlu’nun ortak değerlerini yansıtan kültürel etkinlik yapması mı korkuttu? Ya da Bu şenlik alanını Siyaset kurumuna feda etmeyi daha önceden mi aklınıza koymuştunuz?

Sorular çok basit, cevaplarınızı bir Atakum’lu olarak bekliyorum. "Ama şunu sakın unutmayın Sayın Demir,bu devran döner elbet.. Atakum’a, Atakumluya attığınız 2. Büyük Kazık olarak ne tarih ne Atakum ne de Samsun sizi affetmeyecek!"

İlgili Haberler