İYİ Parti CHP işbirliğinin detayları belli oldu

İYİ Parti CHP işbirliğinin detayları belli oldu
İYİ Parti CHP işbirliğinin detayları belli oldu. Başkent’te 8 ilçede işbirliği yapılacak, Etimesgut’ta ayrı adaylarla yarışa girilecek. Akşener’in memleketi Kocaeli’nde, Büyükşehir ve üç ayrı ilçede, CHP teşkilatı İYİ Parti’yi destekleyecek.

İYİ Parti ve CHP Ankara’nın 8 ilçesinde işbirliği yaptı, 17 ilçede ise ayrı adaylarla yerel seçimlere girecekler. Başkent’te; Gölbaşı, Kahramankazan, Kızılcahamam ve Nallıhan’da CHP, İYİ Parti’nin adaylarını destekleyecek. Ayaş, Elmadağ, Polatlı ve Yenimahalle’de ise İYİ Parti, CHP’nin başla adaylarına destek verecek. Başkent’te en çok konuşulan ilçelerin başında gelen Etimesgut’ta ise iki parti de kendi adayını çıkaracak.

ANTALYA’DA TÜM İLÇELER MUĞLA’DA BÜYÜKŞEHİR

Kamuoyunun merakla beklediği bölgelerin başında gelen Antalya’daki 19 ilçenin tamamında işbirliği söz konusu. 12 ilçede CHP, 7 ilçede ise İYİ Parti aday çıkaracak. Muğla’da ise partiler ilçe düzeyinde işbirliği yapmayacak, kendi adaylarıyla yarışa katılacak. Ancak, Muğla Büyükşehir seçimlerinde İYİ Parti, CHP’yi destekleyecek.

BÜYÜKŞEHİR, BAŞİSKELE, KANDIRA VE KÖRFEZ

Akşener’in memleketi Kocaeli’nde, Büyükşehir’de CHP aday çıkarmadı ve İYİ Parti’nin adayını destekleme kararı aldı. İlçeler bazında ise 8 noktada, İYİ Parti’nin CHP’yi destekleyeceği açıklandı. Başiskele, Kandıra ve Körfez ilçelerinde ise CHP teşkilatları İYİ Parti adaylarını destekleyecek , Çayırova'da iki parti birbirlerini destekleyecek.

basliksiz-1-211.jpg

İlgili Haberler