İYİ Parti Demirağ’a saldırıyı Meclis’e taşıdı: "AKP ve MHP'den ret"

İYİ Parti Demirağ’a saldırıyı Meclis’e taşıdı: "AKP ve MHP'den ret"
İYİ Parti, Yeniçağ gazetesi yazarı Demirağ’a yapılan saldırıyı Meclis’e taşıdı. Önerge AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

Gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ’a yapılan saldırının ardından şahısların serbest bırakılmasına tepki gösteren İYİ Parti, saldırıyı Meclis’e taşıdı. Araştırma önergesi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, saldırıya ilişkin verilen araştırma önergesi için “Sizin “Yeni Türkiye” dediğiniz bu muydu? Kemal Kılıçdaroğlu, sırasını savdı. Akşener’in evinin önüne geldiler. Sıra kimde? Hangi lidere göz dağı vereceksiniz. Şiddeti körüklemeye devam ederseniz bunun hesabını tarih ve millet karşısında veremezsiniz” şeklinde konuştu.

AKP-MHP ENGELİ

Araştırma önergesi AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi. İYİ Parti Meclis Grubunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Önerge, Ak Parti ve MHP'nin verdiği red oyları neticesinde kabul edilmemiştir" ifadelerine yer verildi.

TÜRKKAN: "SIRA KİMDE?"

Verilen araştırma önergesini savunmak üzere partisi adına söz alan Lütfü Türkkan'ın açıklamaları şöyle:

"Akşener’in de dediği gibi bu saldırı öldürme kastı ile yapılmıştır. Bu saldırganlar aynı gün içerisinde hakim önüne çıkarılmadan serbest bırakılmıştır."

"Yavuz Selim Demirağ kimdir biliyor musunuz? Balyoz ve Ergenekon davalarına karşı kahraman subayları korumuş ömrünü FETÖ ile mücadeleye adamış. Buna karşın FETÖ nedeniyle gözaltına alınabilmiş ve daha sonra serbest bırakılmış biridir. FETÖ’nün kumpaslarına yılmadan karşı koymuş Demirağ bir panelde verdiği cevaba ilişkin Cumhurbaşkanı’na hakaretten ceza almıştır."

"Sizin “Yeni Türkiye” dediğiniz bu muydu? Kemal Kılıçdaroğlu, sırasını savdı. Akşener’in evinin önüne geldiler. Sıra kimde? Hangi lidere göz dağı vereceksiniz."

"Sizin Milletvekilleriniz bile bir şeylere itiraz etmeye bir yerlerde konuşmaya başladı. Seçim döneminde sallanan parmakların, tehditlerin, toplumun yarısının terörist ilan edilmesinin sebebidir bunlar. Dilinize, söylemlerinize hakim olun. Bu gerginlikten zarar görmediğinizi düşünmeyin en çok zararı siz göreceksiniz."

"Bu saldırganların serbest bırakılması bütün muhaliflere göz dağıdır. Şiddeti körüklemeye devam ederseniz bunun hesabını tarih ve millet karşısında veremezsiniz."

Türkkan'ın imzasını taşıyan araştırma önergesi şöyle:

İlgili Haberler