İYİ Parti dünyanın gördüğü zulmü TBMM'nin de görmesi için harekete geçti

İYİ Parti dünyanın gördüğü zulmü TBMM'nin de görmesi için harekete geçti
İYİ Parti dünyanın gözleri önünde gerçekleşen Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik zulmünü Türkiye'nin soykırım olarak tanıması için TBMM'ye önerge verdi. Kanada ve Hollanda'da Doğu Türkistan'da yaşananların soykırım olarak kabul edildiği hatırlatılan önergede, dünyadan art arda tepkiler gelirken Türkiye'deki sessizliğin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

İYİ Parti Çin''in Uygur Türklerine uyguladığı zulmün soykırım olarak tanınması için TBMM''ye önerge sundu. Önergede Kanada ve Hollanda Parlamentolarında Doğu Türkistan''da Çin''in Uygur Türkleri ve Müslüman kökenli uluslara yönelik faaliyetlerinin soykırım olarak kabul edildiği hatırlatıldı. 

Çin yönetiminin Doğu Türkistan''daki Uygur Türkleri ve diğer Müslüman kökenli uluslara yönelik faaliyetlerine dünyadan art arda tepkiler gelirken Türkiye''deki sessizliğin kabul edilemez olduğunun vurgulandığı önergede, "Doğu Türkistan''daki soydaş ve dindaşlarımızın yaşadıklarına karşı, dünya ülkelerinin devlet, hükümet ve parlamento seviyesinde resmi tepkileri art arda gelirken, isminin başında Türkiye olan Büyük Millet Meclisimizin sessiz kalması kabul edilemez. Bu hem milletimize hem tarihimize hem de Türk ve Müslüman Doğu Türkistan halkına karşı sorumluluğumuzdur"  denildi.

Önergenin sonunda Uygur Türkleri ve bölgedeki Müslümanların yaşadığı Mezalim (soykırım) konusunda TBMM''nin ortak bir karar alarak uluslararası topluma ilan etmesinin talep edildiği belirtildi.

İlgili Haberler