Nevşehir'de Türkmenlerin yarım asır sonra cem coşkusu. İyi Parti heyeti ziyaret etti

Nevşehir'de Türkmenlerin yarım asır sonra cem coşkusu. İyi Parti heyeti ziyaret etti
İYİ Parti ilçe teşkilatı, Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Ayhanlar köyünde geçen yıl açılan cemevini ziyaret etti. Ziyaret sonrası cemevinde geniş katılımlı cem yapıldı.

İYİ Parti ilçe teşkilatı, dün Nevşehir''in Avanos ilçesine bağlı Ayhanlar köyünde geçen yıl açılmış olan cemevine ziyarette bulundu. Yarım asırdır fazladır cem yapılmayan köyde, köy halkının heyecanı dikkat çekti.

Ziyarete, İYİ Parti Avanos ilçe başkanı Gökçen Aker, Ürgüp Meclis üyesi Hüseyin Sevindik ve İstanbul teşkilatı kurucularından Ahmet Erdemli ile birlikte bir grup İYİ Parti üyesi katıldı.

Dernek yetkilileri, Alevi inancının ve Türkmen kültürünün nesilden nesile aktarılmasının önemini vurgularken, Sünni kesimin yanlış ve olumsuz bilinen konular hakkında aydınlanmasının önemli olduğunu belirtti.

İYİ Parti İstanbul kurucularından Ahmet Erdemli, açtıkları cemevi ile bu yanlışlıkların giderilmesini hedeflediklerini belirterek, ''''Çalışmalarımızın devamı ve daha iyi tanıtımı için, devlet yetkililerinden cem evlerine ekonomik katkı sağlamak için gerekli yasal düzenlemeleri yapmalarını talep ediyoruz'''' sözlerini kullandı.

İYİ Parti heyeti, cem ibadetinin ardından köydeki çocuklara oyuncak dağıttı ve köy ahalisinin sorunlarını dinledi.

İlgili Haberler