İYİ Parti İzmir adayı Şengül Hablemitoğlu kimdir?

İYİ Parti İzmir adayı Şengül Hablemitoğlu kimdir?
İYİ Parti'de İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak Şengül Hablemitoğlu ismi ön plana çıktı. Peki, Şengül Hablemitoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Aday olacak mı? İşte detaylar...

İYİ Parti Genel Merkez kulislerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Şengül Hablemitoğlu'nun ismi geçti. Peki, Şengül Hablemitoğlu kimdir? İzmir'den aday olacak mı? İYİ Parti'de İzmir'in adayı Şengül Hablemitoğlu mu? Basında çıkan bu iddiaların ardından İYİ Parti'den açıklama geldi. 

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU ADAY OLACAK MI?

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'ndan yalanlama geldi. Dervişoğlu, "Bazı yayın organlarında İYİ Partinin İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana’da Büyükşehir adaylarını açıkladığına dair haberler yayınlanmaktadır. Bahse konu arkadaşlarımız her göreve layıktır lakin bizim böyle bir kararımız ve açıklamamız yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı. 

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü Kurucu Direktörü. 25 Eylül 1965, Ankara doğumlu. Ankara’da bir suikast sonucu öldürülen Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu ile evliydi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Aile ve Tüketici Bilimleri Anabilim Dalında “Farklı Sosyo-Ekonomik Düzeydeki Yaşlı Kadınların Ekonomiye Yönelik Tutumları ve Tüketim Davranışları” başlıklı tezi ile 1989 yılında yüksek lisansını, yüksek lisansını, “Kırsal Ailede Kadının İş Modelleri ve Kararlara Katılımı” başlıklı tez çalışmasıyla da 1996 yılında doktorasını tamamladı. 1997 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Sosyal Bilimlerde Doktora Sonrası Yurtdışı Araştırma Bursu ile gittiği ABD’de Purdue Üniversitesi Kadın Çalışmaları Programı’nda konuk öğretim üyesi olarak araştırmalar yaptı. 1998 yılında Üniversite Doçenti ve 2005 yılında Profesör oldu, bu dönemde Ankara Üniversitesi’nde çeşitli yönetim görevlerinde bulundu.