İYİ Partili Yokuş ‘Halkımızın yeni yıla daha fakir girdi’

İYİ Partili Yokuş ‘Halkımızın yeni yıla daha fakir girdi’
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2022 yılının ilk gününde açıklanan zamları değerlendirerek, “Türkiye 2022’ye iğneden ipliğe yapılan zamlarla girdi. Halkımız, yeni yıla daha fakir girdi. Bu hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında her gün erimeye devam ediyoruz” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2022’in ilk gününde gelen zamları değerlendirdi.

Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle 2021 yılında yoksullaşan halkın 2022 yılının ilk gününe de giderleri artarak girdiğine vurgu yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Ne yazık ki, Türkiye 2022 yılına iğneden ipliğe gelen zamlarla birlikte girdi. Trafik sigortası, benzin, motorin, LPG, elektrik, doğalgaz, köprü ücretleri gibi her şeye zam geldi. Elektriğe yüzde 52 ile yüzde 130, doğalgaza konutlar için yüzde 25, elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğalgaza yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgazın fiyatına ise yüzde 50 zam yapıldı. Benzin, mazot ve LPG’ye de zam yapıldı. Buna göre Ankara''da ortalama 12,37 liradan satılan benzinin litre fiyatı 12,98 lira, 11,51 liradan satılan motorinin litre fiyatı 12,80 lira ve LPG’nin litre fiyatı ise 8,02 liradan 8,80 liraya çıktı. Allah milletimize sabır versin” dedi.

SEÇİM KAÇINILMAZ OLMUŞTUR

Devlet vergi dahil bir çok kalemde yaptığı bu artış ile dış güçler yalanını da ortadan kaldırmış oldu diyen İYİ Partili Yokuş, “Dış güçler diyorlardı, halkı Nas ile milli duygular ile kandırmaya çalışıyorlardı. Vergiler dahil 2022 yılında halkımız gözünü zamlarla açtı. Genel Başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi Bize inanın, bize güvenin. Hiç merak etmeyiz az kaldı. 2022 yılında seçim kaçınılmaz olmuştur” şeklinde konuştu.

 Yokuş, “Asgari ücrete yapılan zam daha çalışanın cebine girmeden erimiştir. Bizler, asgari ücret 4,250 TL olduğunda azımsanmayacak bir rakam demiştik. Ancak daha 2022''nin ilk gününde elektriğe, akaryakıta, doğalgaza gelen zamlar, açlık-yoksulluk sınırının geldiği durum, asgari ücretin alım gücünü daha cebe girmeden yitirmesine sebep olmuştur. Bu hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında her gün erimeye devam ediyoruz. 2022''nin 2021 gibi olmaması en büyük temennimiz” ifadelerini kullandı.