Akşener İzmir’de “Başbakan” sloganlarıyla karşılandı

Akşener İzmir’de “Başbakan” sloganlarıyla karşılandı
İYİ parti lideri Meral Akşener, İzmir’de yurt gezileri kapsamında Menderes ilçesini ziyaret etti. Akşener’i karşılayan kalabalık vatandaş ve partili topluluğu “ Başbakan Akşener” sloganları eşliğinde meşaleler yaktı.

Akşener, “Emekliler eskiden bin 500 lira maaş alıyordu. Biz İYİ Parti olarak bu maaşın yetersiz olduğunu defalarca kamuoyunda dile getirdik. Defalarca emeklinin sıkıntılarını dile getirince iktidar emekli maaşlarını en az 2 bin 500 lira yapmak zorunda kaldı. Bugün geldiğimiz ekonomik şartlarda emeklinin 2 bin 500 lira ile de yaşaması mümkün değil. İYİ Parti olarak iktidara geldiğimizde emekli maaşlarını en az asgari ücret seviyesinde tutacağız” dedi.

Bir çiftçi ise Akşener’e iktidarın tarımı bitirdiğini belirterek, “Türkiye’de tarım bitmesin diye İzmir Menderes’te hukuki mücadele veriyorum ancak sonuç alamıyorum. Türkiye’de tarıma kasıt yapılıyor. Türkiye’de tarımsal üretim kanunlar kapsamında kooperatif olarak kayıt altına alınmadan tarıma hiç kimse çare bulamaz. Bütün mücadelem kanun içindir. Kanunları uygulamayan makamları adalete ve sizlere şikayet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Akşener’in İzmir programına Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu ve İzmir milletvekilleri katıldı. Geziye ayrıca çok sayıda partilinin de katıldığı görüldü.

İZMİR’DE BÜYÜK COŞKU

Akşener, İzmir’in menderes ilçesinde vatandaşlara seslendi. Akşener, vatandaşların geçinmekte zorluk çektiğini, iktidarın bunu görmediğini ifade ederek, şunları söyledi: “2 yıldan uzun süredir, ilçe ilçe, esnaf esnaf, şehir şehir geziyorum. Gezilere pandemiden önce başladık. Dükkanların içinde neler öğrendim bir bilseniz. Pandemiyi beraber yaşadık, sonra bir de dolar çıktı, indi, gözleri ışıltılı bakan geldi. Elektrik faturasından doğalgaz faturasına, çiftçinin tarlasına gübre atamamasına kadar. Biz nutuk atmıyoruz, hasbihal ediyoruz. Gezilerde dükkanları seçme sebebim, çok uzun bir süredir “şuculuk, buculuk” üzerinden Türkiye birbirinin karşısına dikildi, insanlar birbirine düşman edildi. Komşu komşunun külüne muhtaçtır inancından gelen bizler, komşumuz şucu, onun oğlu bucu diyerek ayrıldık. Neticede ne oldu? Çırak çıkan siz oldunuz. O dükkanların içinde 92 puan alıp atanamayan devlet memurları gördük. Ayısı yoktu, dayısı yoktu ama 58 puan alıp atananlar var. Nasıl bir kayırmacılığın olduğunu gördüm. Hangi yemeği nasıl yapacağım, evde hiçbir şey yok diyen tencereleri kaynamayan kadınları gördüm. Gebe ineğini kesime göndermek zorunda kalacağını bana söyleyen besici gördüm. Kayseri’de bir çiftçi dedi ki “yem fiyatlarının yüksekliğinden ben hayvanlarıma oruç tutmayı öğrettim”. Bu ne demek biliyor musunuz? Ne et alabilirsiniz ne süt ama 5 maaş alan danışmanlar var. 314 bin lira maaş alan müdürler var, bakan yardımcıları var. Haram olsun zıkkım olsun.”

Yandaşların zengin olduğu AKP iktidarında vatandaşın yoksullaştığını anlatan Akşener, “ 5 yandaş korunurken sizin çocuklarınız işsiz. 5 yandaşın vergileri silinirken çiftçi, esnaf yanında çalıştırdığı kişinin sigortasını, kendi Bağ-Kur’unu ödeyemiyor. 24 milyar lira Telekom’da sayın Erdoğan’ın yakın arkadaşı, aile dostu Hariri’lerin cebine girdi. 24 milyar lirayla neler yapılırdı? Yoksul ev kadınlarına 1 yıl boyunca 500 lira para verilebilirdi. Öğrencilere bin lira burs verilebilirdi. O para çiftçiye, besiciye verilse onların bütün borcu silinir gübre sübvanse edilidi. Bunu yapmak yerine ne yaptılar? Hariri ailesinin yakın dostu ya, cebine tam 24 milyar lira koydular. Kimin parası? Sizin paranız, sizin çocuğunuzun parası. Ama ne oldu? Senin kaşın öyle, senin gözün böyle. Sana ne kardeşim sana ne? Çırak çıkan sizsiniz” diye konuştu.

TÜRKİYENİN İMKANLARI ÇAR ÇUR EDİLİYOR

Türkiye’nin imkanlarının çalıp çırpma ile israf edilmemesi durumunda çok büyük olduğunu ifade eden Akşener, şunları kaydetti: “Dükkanlarda en önemli insan müşteridir. Müşteri esnafın velinimetidir. Seçmen de siyasetçinin velinimetidir. Unutuldu mu unutuldu. Ağalara birlikte hatırlatacağız. Ben dahil herkesi karşınızda hazır olda durduracaksınız. Siz olmazsanız hiçbir şey yok. Herkese seçmenin velinimet olduğunu hatırlatmak zorundayız. Allah’a şükür başardık. A Haber bizi takip ederken fıtık oldu, yandaş basın tur atarken felç geçirdi. Tiyatro dediler onu dediler bunu dediler ama sizle beraber el ele tutuşup bu harami düzeni ister vaktinde ister erken seçimle attaya göndereceğiz. Onlar bir illüzyonda yaşayadursunlar, biz gerçekleri konuşmaya devam edeceğiz. Onlar vatandaşı medyaları eliyle aldatmaya gayret ededursunlar biz sizin dertlerinizi ve bu dertlere çözümlerimizi anlatmaya devam edeceğiz. Bu ülke çok büyük, bu ülkenin potansiyeli var. Çalmayınca, çırpmayınca bu ülkenin imkanları herkese yeter.”

VATANDAŞ AKŞENER’E DERT YANDI

Akşener’den söz alan bir çiftçi yaptığı konuşmada “Elektrik parası belimizi büktü. Yem alamadığımız için hayvalarımız açlıktan ölüyor. Açlıktan ölmesin diye süt sağdığımız ineklerimizi kesime göndermek zorunda kalıyoruz. Başkanım bizleri bu dertten kurtar” dedi.

Başka bir çiftçi ise tarlaların hobi bahçesine dönüştürüldüğünü belirterek, “Türkiye’de ekili tarım alanları hobi bahçelerine dönüştürülüyor. Bugün biz yarın İstanbul başka bir gün Adana üretmediğimiz için muhtaç duruma düşecek. Verimli topraklarımız hobi bahçesine dönüşmesin” diye konuştu.

Akşener’den söz isteyen bir vatandaş emeklilerin çok zor durumda olduğunu söyleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a isyan etti. Vatandaş, “Emekliler çok zor durumda. Erdoğan emekliler ölsün diyor” ifadesini kullandı.

Sözlerine devam eden Akşener, “Emekliler eskiden bin 500 lira maaş alıyordu. Biz İYİ Parti olarak bu maaşın yetersiz olduğunu defalarca kamuoyunda dile getirdik. Defalarca emeklinin sıkıntılarını dile getirince iktidar emekli maaşlarını en az 2 bin 500 lira yapmak zorunda kaldı. Bugün geldiğimiz ekonomik şartlarda emeklinin 2 bin 500 lira ile de yaşaması mümkün değil. İYİ Parti olarak iktidara geldiğimizde emekli maaşlarını en az asgari ücret seviyesinde tutacağız” ifadelerini kullandı.

İzmir’in Menderes ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener’e bir esnaf “İşlerimiz ve vatandaşın alım gücü çok zayıf. Satılan malzemeyi yerine koyamıyoruz. Dükkanımız kira olmadığı halde artık altından kalkamayacak duruma geldik. Bugün sadece 3-4 müşteri geldi sonumuz hayrolsun” dedi.

Meral Akşener’e esnaf ziyaretleri sırasında rapor sunan bir vatandaş, “Türkiye’de tarım bitmesin diye İzmir Menderes’te hukuki mücadele veriyorum ancak sonuç alamıyorum. Türkiye’de tarıma kasıt yapılıyor. Türkiye’de tarımsal üretim kanunlar kapsamında kooperatif olarak kayıt altına alınmadan tarıma hiç kimse çare bulamaz. Bütün mücadelem kanun içindir. Kanunları uygulamayan makamları adalete ve sizlere şikayet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kasap ziyareti sırasında esnaf ortalama 2 kg alan ailenin artık onu da alamadığını söyleyerek, “2 kilo alışveriş yapan bir aile artık 30 liralık kıyma alabiliyor 30 liralık kıyma bugün 150 gram ediyor. 150 gramlık kıymayı müşterimize verirken biz bile utanıyoruz. Vatandaşlarımızın alım gücü gerçekten çok düşük bazen biz esnaf olarak kendimizden feda ederek fazla veriyoruz aynı parayı alıyoruz” dedi. Akşener’in iftarda ne yediniz sorusuna dükkan sahibi “tavuk ve makarna” cevabını verdi. Dükkanımıza günde 150 kişi giriyorsa 125’i fiyatları görünce geri çıkıyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler