İYİ Parti lideri Meral Akşener Erzurum'da bir dokundu bin ah işitti

İYİ Parti lideri Meral Akşener Erzurum'da bir dokundu bin ah işitti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Memleket Gezileri’ kapsamında Erzurum’da esnaf ve vatandaşla dertleşti. Mülakat sisteminden dert yanan Horasanlı bir genç “2018 yılında mezun oldum, polislik için başvurdum sınavı geçtim mülakatta elendim. Mülakatlar ülkemiz için artık sorun haline geldi. İnsanlar konuşamıyor, eleştiremiyor. İnsanlar korkuyor” diyerek sitem etti.

Berkay Bigeç ve Yeniçağ Erzurum Temsilcileri Ensar Karataş Yasin Gökhan ve Fatih Güneyin / YENİÇAĞ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vatandaşın sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Memleket Gezileri kapsamında Erzurumluları dinledi. Akşener’e gezide İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, GİK Üyesi Rıdvan Uz eşlik etti. Vatandaşın mülakat sisteminden çok şikâyetçi olduğunun altını çizen Akşener, “Mülakattan şikayet var. Sınavdan 92 puan almış, 80 puan alan mülakattan elenmiş, sınavdan 60 almış mülakatta atanmış. Umutsuzluk anlamında mahveden bir şey. Buradaki vatandaşların ekonominin de ötesinde böyle bir problemi var. Bunu bir çok yerde duydum. Gezme amacım sorunları kamuoyuna mal etmek. Oy için gezmiyorum. Seçim zamanı gezilecek oy istenecek. O bugünün işi değil. Ben sizin sesiniz olmak durumundayım. Bu derece sorun olduğunu Horasan’da görüyorum. Ben 56 doğumluyum. İzmit’in bir köyünde 2 sınıf, 3 sınıf bir arada okumuş biriyim. Şimdi karşında doktora yapmış biri olarak bulunuyorum. O yılların bir kız çocuğundan bahsediyorum. Her şeyimiz sınavla geçti. Yani 50 sene önce yapılan sınavların objektifliği sayesinde ben kazanabildim. Eğer şimdiki gibi olsaydı dayım olmadığı için köyde yaşıyor olacaktım. Bana bu hakkı tanımış bir sistemin sonucunda buradayım” diye konuştu.

Akşener’in Erzurum’daki ilk durağı Horasan İlçesi oldu. Esnaf gezileri sırasında emeğimizin karşılığını alamıyoruz diye sitem eden genç vatandaş, “Ben hastanede bir abiyle konuşurken 80 puan aldığını atanamadığını söylemişti. Ben bunu duyduğumdan beri geceleri uyku uyuyamıyorum. Bizim elimizden kim tutacak. Markete giriyorum her şey ateş pahası” dedi.

Alım gücünün çok düştüğünü belirten telefoncu esnafı, “Pandemide biz elektronik esnaflarının durumu çok iyiydi. Alım gücü şuanda gerçekten çok düştü. Telefon satamıyoruz ama teknik bölümümüz çok iyi iş yapıyor. Sigorta, stopaj ve vergiler belimizi büküyor. Bunu vatandaşa yansıtmak durumunda kalıyoruz” diye konuştu.

Çok zor durumda olduğunu söyleyen bir esnaf ise, “Vergimizi ödeyemiyoruz, borcumuzu ödeyemiyoruz çok şikayetçiyiz. Bunların da ötesinde oğlum burada tüm sınavları kazanıyor ama mülakatlarda eleniyor. Yıllarca çalışıyor bir yerlere getirilemiyor” dedi. Oğlu ise şunları kaydetti: “Ben Samsun 19 Mayıs Üniversitesin Türkçe öğretmenliğinden mezunum. Atanamıyorum. 2018 yılında mezun oldum, polislik için başvurdum sınavı geçtim mülakatta elendim. Mülakatlar ülkemiz için artık sorun haline geldi. İnsanlar konuşamıyor, eleştiremiyor. İnsanlar korkuyor.” Akşener ise genç vatandaşa şunları söyledi: “Sen ayrıcalık istemiyorsun. Senin istediğin sınavların eşit objektif olması. Biraz önce bir genç arkadaşımız neyim var neyim yok KPSS sınavlarında kaybettim dedi. Buna hakkımız yok. Kayırma diye bir kavramı reddetmek durumundayım. Ne kayrıldım ne hakkımız yendi. Gariban bir köyden çıktım, bütün her şeyimiz sınav olduğu için bugün buradayız. Asıl mevzu bu”

İlgili Haberler