Akşener, Erdoğan’ın 2 ayyaş dediği Büyük önder Atatürk ve Lozan kahramanı İsmet İnönü Paşa'ya sahip çıktı

Akşener, Erdoğan’ın 2 ayyaş dediği Büyük önder Atatürk ve Lozan kahramanı İsmet İnönü Paşa'ya sahip çıktı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Erdoğan 2013’te Atatürk ve İnönü için “2 ayyaş” dediğini hatırlatarak “İki ayyaş” dediklerinden biri 1. Dünya savaşının küllerinden bir devlet kurdu diğeri bu ülkeyi 2. Dünya Savaşına sokmadı." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Akşener, konuşmasının bir bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2013’te büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü için söylediği “2 ayyaş” sözünü hatırlatarak, “Birinci ayyaş dedikleri birinci dünya savaşının küllerinden bir devlet bir ülke kurdu. Anadolu''nun her evinde en az iki gencimizin şehit olduğu bir dönemden bahsediyorum.” ifadelerini kullandı.

Akşener, İnönü için ise “İkinci ayyaş dediğiniz II. Dünya Savaşı’na sokmadı bu ülkeyi, bir gencinin burnunun kanamasına izin vermedi!” şeklinde konuştu.

“1. DÜNYA SAVAŞININ KÜLLERİNDEN BİR DEVLET BİR ÜLKE KURDU”

Akşener konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Öyle ki; 1''inci Dünya Savaşı''nın yangınının küllerinden, bir memleket kuranların, hakir görüldüğü, 2''inci Dünya Savaşı''nın yangınını bu memlekete sıçratmayanların basiretsiz bulunduğu bir acayip delilik hali. Hani iki ayyaş deniliyor ya ondan bahsediyorum.

Kimse de sesini çıkarmıyor ya ondan bahsediyorum. Birinci ayyaş dedikleri birinci dünya savaşının küllerinden bir devlet bir ülke kurdu. Anadolu''nun her evinde en az iki gencimizin şehit olduğu bir dönemden bahsediyorum.

Havza''dan Amasya''ya giderken otomobilinin tekerliği patladığında onun tamiri için beklerken çit süren bir çiftçinin yanına giden Gazi Mustafa Kemal der ki ‘İzmir işgal edildi efendi sen çiftini sürüyorsun haberin mi yoktur yoksa nedir?''

Beyim haberim var ama oğlum Çanakkale''de Abim Yemen''de Sarıkamış''taki ailesinin fertlerini sayar.

Bu kadar erkeğin evladı bana bakıyor. Bu topal ayakla kırık kola bu gariban öküze bakıyor. Onun için bu tarlayı sürmek zorundayım. Hele İzmir''deki işgalciler gelsin tarlamın sınırına o zaman bakarım.

Bunu diyen o çiftçiden o köylüden yıllar sonra Afet İnan gaziye sorar ne olmuştur? Der ki Sakarya''da şehit düştü.

Tamam mı? İşte bu devlet bu akılla bu vicdanla bu yürekle kuruldu. Ayyaş dediğiniz buydu. Utanmadan anasına genel evde çalışıyor dediniz. Ayıp ayıp ayıp!

İkinci ayyaş dediğiniz II. Dünya Savaşı’na sokmadı bu ülkeyi, bir gencinin burnunun kanamasına izin vermedi!

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs 2013’te Başbakan olduğu dönem partisinin grup toplantısında alkol yasağına ilişkin yaptığı açıklamada “2 ayyaş” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın, Cumhuriyetin Kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve 2. Cumhurbaşkanı ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarından İsmet İnönü için kullandığı “2 ayyaş” sözleri büyük tartışmalara neden olmuştu.

Erdoğan, o konuşmasında şöyle konuşmuştu:

“Basit gördüğümüz sigara insanı lime lime doğruyor. İnancı gereği yapıyor diyorlar. Hangi din olursa olsun din doğruyu emrediyorsa din emrediyor diye karşısında mı duracaksınız?

İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor.

Kaldı ki biz ortaya tercihler koyuyoruz. Biz kökünde yasaklama söz konusu değil. 2053, 2071 nesline böyle bir adım attığınız için tüm emeği geçen milletvekillerine teşekkür ediyorum. Biz bu düzenlemeyi gençlerimiz için sağlıklı nesiller yetiştirmek için yaptık.”

İlgili Haberler