Meral Akşener Kastamonu'da vatandaşa bir sordu bin ah işitti

Meral Akşener Kastamonu'da vatandaşa bir sordu bin ah işitti
İYİ Parti lideri Meral Akşener Kastamonu merkez ziyaretinin ardından Pınarbaşı ilçesinde esnaf ve vatandaşlar ile buluştu.

Berkay Bigeç - Metin Karakaş / Yeniçağ - Kastamonu Pınarbaşı

Kastamonu merkez ziyaretinin ardından Pınarbaşı ilçesinde yoğun bir ilgili ile karşılanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, burada da esnaf ve vatandaş ile buluştu, bir dokundu bin ah işitti.

"BURAYA KİMSE UĞRAMIYOR"

Esnafın artık fiyat söylemeye utandığını söyleyen Hırdavatçı esnafı, “Ben sizi 1984’den beri tanıyorum. Sizinle birkaç kere Meclis’te de bir görüştük. İlçemizin sorunlarını sizlere elimden geldiğince taşımaya çalışıyorum. Fakat ülkede maalesef büyük sorun var. esnaf olarak bizler çok mağduruz. Günlük fiyatları tasarlayamıyoruz. Müşteriye her gün ayrı fiyat veriyoruz. Alırken alamıyoruz, satarken de satamıyoruz. Esnaf olarak hakikaten çok zor durumdayız. İnşallah sizlerin de katkı ve destekleri ile bu ülkenin bir yerlere geleceğine inanıyorum” derken oğlu ise esnafın böylesine zor günlerde derdinin dinlenmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, “İnsanların umutlarının kırıldığı bu günlerde kimse halkın elinden tutmazken sizin gibi bir genel başkanın ilçemize gelerek halkın sorunlarını dinlemesi gerçekten çok güzel. Bundan iki hafta önce Tarım ve Orman Bakanı geldi buraya. Ne bir esnafa uğradı ne de bir vatandaşın derdini dinledi. Hatta AKP belediye başkanları ve il ilçe başkanlarını dahi istemedi ilk başta. Böylesine zor günler geçirirken devlet bizlerin yanında olmayacakta ne zaman olacak? Biz ticaretçiler olarak zor günler yaşıyoruz fakat vatandaş bizden daha zor durumda. Vatandaş geliyor bir şeylerin fiyatlarını soruyor alamadan gidiyor. Bizlerde fiyat söylemeye utanır hale geldik. Orman bölgesiyiz. Orman bölgesindeki köylümüz odun alamaz oldu. Geçen sene 900 liraya aldığımız inşaat kerestesi bugün 2bin 200 liraya çıktı. Geçen sene 65 liraya sattığımız ürün bugün 250 liraya satıyoruz. Söylemeye de korkuyoruz. İnşallah bu günlerde geçer fakat orman yangınlarından sonra fiyatlar ne olur onu da zaman gösterir” ifadelerini kullandı.

DUYDUKLARINA İNANAMADI

Esnaf ziyaretinin ardından Pınarbaşı vatandaşları ile çay içen Akşener duyduklarına inanamadı. Vatandaş, “Ben Kastamonu köylüsüyüm. Bir kanun geldi ateş yakmayacaksın. Fakat bizlerin çöpünü alan yok. Yaksam yakmak yasak. Biz bunu defalarca dile getirdik ama siz de bu konuyu gündeme getirirseniz sevinirim. 15 günde bir çöp aracı iki tane de konteynır istiyoruz” dedi.

Bir besici ise Akşener’e şunları söyledi: “Ben kurbanlığımı İstanbul’a sevk etmek için Tarım İlçe Müdürlüğüne gittiğimde şap aşısı yapılmamış denildi. Ben malımı sevk edemdim. Bu malımı kaçak yolla İstanbul’a götürdüm bir kaçını sattım. Denetim zafiyeti var bu ülkede. İnsanların ve malının canının hiçbir güvenliği yok. Resmi yolla yapamadığımızı kaçak yollarla yapıyoruz. Bu sorunun çözülmesini istiyorum”

İlgili Haberler