İYİ Parti skandal haritayı Meclis'e taşıdı

İYİ Parti skandal haritayı Meclis'e taşıdı
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Google'ın harita uygulamasında Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin sözde Kürdistan sınırları içerisinde yer almasını Meclis'e taşıdı.

İnternet arama motorlarından Google'ın, harita uygulamasında İngilizce 'harita' anlamına gelen 'maps' yazıldığında kullanıcıların karşısına gelen ilk seçenek 'Kurdistan' olurken, bu kelimeye tıklandığında açılan haritada ise Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini kapsayan skandal bir harita görüntüleniyordu.

Bu skandalı Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Şimdi sahte haritalarla vatanımızı bölebileceğini zannedenler, tarihi sicilimize baksınlar" ifadelerini kullandı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'ın cevaplaması talebiyle verilen soru önergesinde, "Türkiye'de ofisleri bulunan Amerikalı bir internet bilgi sağlama sisteminin yüzbinlerce şehit vererek oluşturduğumuz Milli sınırlarımızı yok sayıp sözde Kürdistan Haritasını yayınlamasından ilgili kurumların bilgisi var mıdır?" sorusuna yer verildi.

İşte o skandal harita:

Yavuz Ağıralioğlu'nun, Meclis'e sunduğu soru önergesi şöyle: