İYİ Parti ve CHP arasındaki iş birliği için resmi açıklama geldi

İYİ Parti ve CHP arasındaki iş birliği için resmi açıklama geldi
İYİ Parti ile CHP arasında yerel seçimde yapılacak iş birliğinin detayları belli oldu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, İYİ Parti ve CHP’nin hangi illerde birbirini destekleyeceğini açıkladı.

İYİ Parti ile CHP arasında yerel seçimlerde yapılacak iş birliği hakkında resmi açıklama geldi. Açıklamada iki partinin hangi şehirlerde birbirini destekleyeceği bildirildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’nun yaptığı açıklamada CHP’nin İYİ Parti’yi Manisa, Balıkesir, Denizli, Gaziantep, Trabzon, Kayseri, Konya, Samsun, Kocaeli ve Sakarya’da;

İYİ Parti’nin ise CHP’yi İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Hatay, Muğla, Eskişehir, Antalya, Adana, Tekirdağ ve Aydın’da aday çıkarmayarak destekleyeceğinin altı çizildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Aziz Türk Milleti;

Bildiğiniz gibi Türkiye, 31 Mart Yerel Seçimleri için yoğun bir siyasi hareketliliğe sahne oluyor.

Türk siyasetinde bir süredir gereklilik haline gelmiş görünen, ittifak ya da işbirliği arayışları, siyasi yelpazenin her kanadında kendini gösteriyor.

İYİ Parti’yle Cumhuriyet Halk Partisi arasında devam eden, “Yerel Seçimde Güçbirliği” arayışları malumunuz olduğu üzere anlaşmayla sonuçlandı.

Buna göre;

İYİ PARTİ’nin, Manisa, Balıkesir, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adayları, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından,

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Hatay, Muğla, Eskişehir, Antalya, Adana, Tekirdağ ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayları da İYİ Parti tarafından desteklenecek.

Öncelikle bu güç birliğinin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

İYİ Parti ve onun saygıdeğer Genel Başkanı’nın, ilk günden bu yana ısrarla ifade ettikleri hususu bir kez daha dikkatinize sunmak isterim;

“İYİ PARTİ SİYASETİ İLKELER ÜZERİNDEN YÜRÜTMEYE KARARLIDIR”

Bu ifade, Türkiye’nin bir süredir alıştırıldığı “ilkesiz siyaset” gerçeği göz önüne alındığında, herhangi bir ifade değildir.

Siyasete ilkeler ışığında yapmak, siyasetin her daim taşıması gereken bir sorumluluğun tarifidir.

Biliniz ki, İYİ Parti bugüne kadar olduğu gibi, güç birliği görüşmelerinde de ilkeli siyaset anlayışından ve sorumluluklarından taviz vermemiştir.

Bu süreçte, Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli Genel Başkanı ve çalışma arkadaşlarının gösterdiği hassasiyet de, kıymetler hanemizde yer edinmiştir.

Umudumuz odur ki, güç birliği konusunda sağlanan uzlaşı, Türk siyasetinde yeni bir perde açacaktır.

Genel Başkanımız sayın Meral Akşener ve partimizin süreçte görev alan yetkilileri;

Tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğu yerine getirmek için, parti ya da kişisel beka hesabı yapmadan, “Tek derdimiz Türkiye” diyerek, her fedakarlığı göstermiş, bunun yanında, partimize oy veren 5 milyon seçmenimizin hak ve hukukunu da gözetmiştir.

Bu süreçte, bizce niyet ve beklentileri malum bazı çevrelerin, ısrarla “Şu ya da bu şehirde kilitlendi” vurgusuyla yayınlar yapmaları, korkularının gereği basit birer algı operasyonu olmaktan öteye gidememiş, işe yaramamıştır.

Çünkü, ülkemiz için bir şeyler yapmaya çalıştığımız gerçeği, kamu vicdanında karşılık bulmuş ve yer etmiştir. Bu gerçeği değiştirmeye gücü yetmeyenlerin ise, bir devirip bir kurdukları masalardaki ilkesiz siyasetleri de, yine aynı kamu vicdanında not edilmiştir.

Bizler, Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin bekası ve onuru için siyaset yapıyoruz. Bu gerçeğimiz bize, İYİ Parti’ye oy veren-vermeyen tüm vatandaşlarımıza karşı da sorumluluk yüklüyor.

Bu sorumluluk çerçevesinde, üzerimize düşeni yaptığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. “Bozan taraf olmayacağız” derken de, bu sorumluluğun gereği için göstereceğimiz azme işaret ediyorduk.

“BİZİM ASIL MÜCADELEMİZ ‘BEKA MÜCADELESİDİR”

Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in talimatıyla, biz ilkelerimize sahip çıkacak her adımı attık.

Geldiğimiz noktada, Aziz Milletimizin bilgisine sunmak isteriz ki;

İYİ Parti, ‘31 Mart Yerel Seçimi’ nde, ülkemizi bugünkü sıkıntılarla yüz yüze getiren iktidar ve siyaset anlayışının, sahneden çekilmesi için elinden geleni yapacaktır.

Bu yanıyla, asıl bizim mücadelemiz bir “Beka” mücadelesidir.

Artık bilinmektedir ki, milletimizi “şahsi beka” kaygısıyla kandırmaya kalkanların, bizzat kendileri, ülkemiz için “beka” sorunudur.

Milletimizin, mevcut siyasal düzeni değiştirebilmek adına bir işbirliği beklentisi olduğunu biliyorduk ve bu beklentiyi karşılayabilmek için çaba gösterdik.

Sözümüzün ve sorumluluğumuzun arkasında durduk. Ve bu duruşumuzun, 31 Mart’ta iyi bir sonuç alacağından eminiz.

Türkiye”nin İYİ ve Cesur insanlar, şunu not edin lütfen;

Bizler için yeni ve tarihi bir yürüyüş daha başlıyor.

Bu yürüyüşte, sadece partimizin asil kadrolarının değil, 5 milyon seçmenimizin de desteğine, gücüne ve katkısına ihtiyacımız var. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.

Allah, ülkemiz ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun.

Kutlu yürüyüşümüz, Aziz Türk Milleti’ne ve Türk siyasetine hayırlı olsun.

Tek bir amacımız var, o da, Türkiye İYİ olsun.

İlgili Haberler