İYİ Parti ve CHP'den Soylu'ya soruşturma yalanlaması

İYİ Parti ve CHP'den Soylu'ya soruşturma yalanlaması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önündeki provokasyona ilişkin soru önergesine 10 ay sonra cevap veren ve soruşturma sürecinin devam ettiğini belirten İçişleri Bakanı Soylu'ya yalanlama geldi.

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır’ın 5 Ekim 2018’de verdiği soru önergesini 10 ay sonra yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önündeki protestoya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Soylu'nun bu açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başarır, "Böyle vahim bir olayda kamuoyuna doğru bilgi vermiyorsa, soruşturmanın bitip bitmediğini bile takip etmiyorsa ne diyebilirim ki? Kendilerine en küçük eleştiri suç oluyor. Bize yapılan her eylem, her hakaret, her saldırı cezasız kalıyor" değerlendirmesinde bulundu.

SANIKLAR BERAAT ETTİ

Sanıkların beraat ettiğini belirten İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen, "Süleyman Soylu’nun bu süreci hiçbir şekilde takip etmediği, davaya dönüşmüş bir soruşturmayı yazmasından anlaşılıyor” yorumunu yaptı.

Seymen, beraat kararı çıkan davayı temyize götürdüklerini de belirtti.

İlgili Haberler