İYİ Parti’den 1915 açıklaması

İYİ Parti’den 1915 açıklaması
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, sözde Ermeni soykırımı iddialarına tepki göstererek “Tehcir, Türk Milleti'nin 'bekasının/varlığının' tarihî ve mecbûrî bir hamlesidir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Mileltvekili Yavuz Ağıralioğlu, 1915 olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

1915’deki Ermeni tehcirinin Türk milletinin bekası için mecburi bir hamle olduğunu hatırlatan Ağıralioğlu, “Her 24 Nisan’ı soykırım ayinine çevirmeye çalışan mahfiller bilsinler ki mevzu olan vatanımız ise göze alamayacağımız hiçbir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan İYİ Partili Ağıralioğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Her 24 Nisan tarihini Türk Devleti ve Türk Milleti aleyhine soykırım ayinine çevirmeye çalışan mahfiller bilsinler ki mevzu olan vatanımız ise göze alamayacağımız hiçbir şey yoktur. Tehcir, Türk Milleti'nin 'bekasının/varlığının' tarihî ve mecbûrî bir hamlesidir.

Her türlü musibet karşısında vatanımızı sarsılmaz bir imanla savunacağımızı; hiç kimsenin hor ve hakir görülmeden güven içinde, huzurla yaşayacağı vatanımızın ilelebet Türk milletinin kudretinde kalmasına adandığımızı bir 24 Nisan vesilesi ile tekraren ifade etmiş olalım.

Bu aziz vatan onu vatan bilen herkesindir. Rum'undur, Ermeni'nindir; bu vatan benim de vatanımdır diyen herkesindir. Lâkin bu aziz vatandan bir çakıl taşı alarak ayrı vatan kurmak emelini besleyenler, yaşadıkları ve vatandaşı oldukları bu topraklara ancak pasaportla girerler!

Ermenilerle komşuyduk. Medeniyetimizi inşada bir ve beraberdik. Ama bin yıllık komşularımız ayrı bir vatan kurma hevesine düştüler ve bin yıllık komşuluğa kan ve acı ekildi. Milletimizin derin hafızasında çok büyük acılar mevcuttur. Tarih, bütün hakikatiyle ortadadır...”

İlgili Haberler