İYİ Parti'den Arınç'ın Akşener'le görüştüğü iddialarına yanıt geldi

İYİ Parti'den Arınç'ın Akşener'le görüştüğü iddialarına yanıt geldi
Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’ başlığı altında CHP ve İYİ Parti’ye bakanlık teklif ettiği ve ilk görüşmenin Akşener ile Arınç’ın arasında gerçekleştiği iddia ediliyordu. İYİ Parti’den konuyla ilgili yanıt geldi.

Ümit Karadağ - Yeniçağ

AKP’nin 31 Mart’ta 3 büyük şehirde seçimleri kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete ‘Türkiye İttifakı’ çağrısında bulunmuştu.

Ankara kulislerinde ‘Türkiye İttifakı’ için ilk adımların atıldığı, Erdoğan’ın muhalefet ile görüşmesi için Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ı görevlendirdiği iddiaları dolaşıyordu. Erdoğan’ın Arınç aracılığıyla yaptığı 2 bakanlık teklifini İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in geri çevirdiği, benzer teklifin CHP’ye de götürüleceği öne sürülüyordu.

“BU İTTİFAK PEK MÜMKÜN DEĞİL”

Bu iddialar ile ilgili bir yorum da PİAR Araştırma Şirketi Başkanı Kadir Atalay’dan geldi. Atalay Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yıllardır muhalefet partilerine ve seçmenlerine hakarete varan söylemlerde bulunan iktidar ile ortaklık, tabanda aşırı güven sorunu ortaya çıkarır. Yani bu ittifak pek de mümkün değil. İktidar açısından bakılınca da ‘denize düşen yılana sarılır’ mottosu ile yapılan bir hamle” ifadelerini kullandı.

"BU KONULAR SİYASİ MAGAZİN KONUSU DEĞİLDİR"

Arınç ile Akşener’in görüşme gerçekleştirdiği iddialarıyla ilgili İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu şöyle yanıt verdi: 

“Bu konular siyasi magazin mevzusu değildir. Ekonomik zorluklar dayanılmaz hadlere ulaştı. Ülkemiz ciddi, sorumlu, vizyonlu ve herkesi kucaklayacak bir yönetim anlayışı ile ayağa kalkabilir. Olana bitene bakınca memleketin en acil ihtiyacı ciddiyettir. Partimiz bu konularda memleket için paylaşılmasında hayır gördüğü bilgilendirmeleri yapar.

“Görünen memleketin sorunları her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Siyaset bu sorunların millet faydasına çözüm merciidir. Elimizden gelenin en azamisini yaptığımızdan, yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın.”