İYİ Parti'den Erdoğan'ın o sözlerine tepki "İstanbul'un canına mı okuyacaksınız?"

İYİ Parti'den Erdoğan'ın o sözlerine tepki "İstanbul'un canına mı okuyacaksınız?"
İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Topal ördek” açıklamalarına tepki göstererek, “İstanbul’un kaynaklarına mı musallat olacaksınız? Belediye başkanını çalışamaz hale mi getireceksiniz” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Fox TV’de Çalar Saat Hafta Sonu programına konuk oldu.

Yerel seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Topal ördek” açıklamalarına da tepki gösterdi.

“Binali Bey de kazanabilir Ekrem İmamoğlu da kazanabilir” diyen Ağıralioğlu, “Ekrem İmamoğlu kazandı diye İstanbul’un canına mı okuyacaksınız?” dedi.

Ağıralioğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Bize oy vermezseniz “Topal ördeksiniz” gibi cümleler Sayın Erdoğan’ın siyasi geçmişiyle de çok uyar işler değildir. Tayyip Bey 94’te yüzde 24 oy ile seçildi. İstanbul’da 35 yıldırı seçilenler arasında en az oy alandır.

Hizmet yapmaya kalktığınızda yapacağınız işin niteliği de önemli Tayyip Bey 2002’de yüzde 34’5 oy aldığında 365 mebus aldığında oyundan çok daha fazla yerde meşruiyet kazandığı yerler vardı. Lojmanların satışında yüzde 90 mutabakat vardı. Makam arabaları elden doğrudur dendiğinde aynısı oldu. Önemli olan doğru işler yapılmasıdır. Kim kimi yenerseden bağımsız bir şey çıkacak. Belediye başkanlarımızın hamisi olacak Cumhurbaşkanı. Binali Bey de kazanabilir Ekrem İmamoğlu da kazanabilir. Ekrem İmamoğlu kazandı diye İstanbul’un canına mı okuyacaksınız? İstanbul’un kaynaklarına mı musallat olacaksınız? Belediye başkanını çalışamaz hale mi getireceksiniz, nasıl açıklayacaksınız bunu seçmene?”

İlgili Haberler