İYİ Parti'den 'Gazilik' unvanı ile ilgili kanun teklifi

İYİ Parti'den 'Gazilik' unvanı ile ilgili kanun teklifi
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, askerlik esnasında yaşadıkları olumsuz olaylar nedeniyle psikolojik sıkıntı yaşayan kişilere gazi unvanı verilmesi ile ilgili TBMM’ye kanun teklifi verdi.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

İYİ Parti Adana Milletvekili ve Genel İdare Kurulu üyesi İsmail Koncuk, askerlik görevini yerine getirirken elem verici olaylara bağlı olarak ağır psikolojik sorunlar yaşayan kişilere Gazi unvanı verilmesi ile ilgili TBMM’ye bir kanun teklifi verdi.

Koncuk, kanun teklifinin madde gerekçesi olarak “Askeri göreve başlamadan önce sağlam olduğunu ve askerlik esnasında karşı karşıya kalınan olumsuz olaylar neticesi sonrasında kişilik bozukluğu meydana gelen veya askerlikten kaynaklı bir psikolojik sorun yaşayan kişilere, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vazife malullüğü aylığı bağlanmalıdır. Bu aylığı alan kişilere aynı zamanda “GAZİ” unvanı verilmesi ve unvanın taşıdığı şartlardan faydalanabilmesi, anayasanın eşitlik ilkesi çerçevesinde sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

'BU CİDDİ PROBLEMİN DÜZELTİLMESİ İÇİN...'

İsmail Koncuk, TBMM’ye sunduğu kanun teklifini sosyal medya hesabından da paylaştı. Koncuk, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Askerimiz operasyonlarda, bir uzuv kaybı oluşmuşsa gazi sayılıyor. Ya psikolojik problem yaşayanlar, bu sebeple sivil hayatta iş, aş bulamayanlar, aile düzeni bozulanların hali ne olacak? Bu ciddi problemin düzeltilmesi için kanun teklifi verdim. Umarım destek olunur” açıklamasında bulundu.

İşte İsmail Koncuk’un o paylaşımı:

koncuk1.jpg

İlgili Haberler