İYİ Parti’den Hama-Humus Türkmenlerine Yardım

İYİ Parti’den Hama-Humus Türkmenlerine Yardım
İYİ Partililer Suriye’de Hama ve Humus’tan kuzeye göç ettirilen ve zor şartlar altında yaşayan Türkmenlere ‘acil kışlık yardım’ gönderdi.

Suriye'nin kuzey batısına Raco ve Cinderes bölgesine göç etmek zorunda kalan Türkmenler kırsal alanda zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. İYİ Parti Türk Dünyası'ndan Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Vedat Yenerer'in organizasyonuyla bir araya gelen bir grup İYİ Parti'li bir hafta içinde, bir TIR kışlık kullanılmamış malzemeyi İstanbul ve Gaziantep'te birleştirip Hatay Zeytindalı sınır kapısına ulaştırdı.

VALİ İZİN VERMEDİ

İyiler Heyeti tüm malzemeleri Türkmenlere teslim etmek için sınırı geçmek istedi. Ancak, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın emriyle 7 kişiden oluşan heyetin yardımları Suriye'nin Raco ve Afrin bölgesindeki yakın köylere götüren TIR'a eşlik etmesine izin verilmedi. İYİ Parti heyeti Hatay Zeytindalı sınır kapısında yardımları Türkmen soydaşlarımıza devrederken fotoğraf çekilmesine de izin çıkmadı. Yaklaşık bir ay önce de İYİ Parti heyeti Kilis Öncüpınar sınır kapısından geçişine izin verilmemişti.

Sınır kapısında İYİ Parti'li yardımseverler adına bir açıklama yapan Vedat Yenerer, "Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Türk milleti tarihte olduğu gibi şimdi de mazlumdan yanadır ve olacaktır. Zor şartlar altındaki Türkmen kardeşlerimize de bundan sonra da yardımlarımız devam edecektir" dedi.

Heyette İYİ Parti Hatay İl başkanı Ali Seçer, Antakya İlçe Başkanı Cemil Akkoçak, İstanbul Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Burcu Demircan, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ekşioğlu ve Hatice Kızmaz, İstanbul Milletvekili Adayları Ali Aker ve Hüseyin Öndeş, Kadıköy İlçe Yönetim kurulu Üyeleri Birol Çiftçi  ve Bünyamin Aktaş, Gaziantep İl yönetiminden Taner Aslan, Ayşe Dalbudak, Şahinbey İlçe Sekreteri Saliha Dalbudak, Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin ve İzmir'den Merve Baykan da yer aldı. Türkmenlere gönderilen yardımlar battaniye, kadın manto-kaban, çocuk botu, çocuk montu, çocuk eşofman altı, çocuk pantolonu, çorap, bebek bezi, odun-kömür sobası, soba borusu takımı, kadın pijaması, kadın gömleğinden oluştu.