İYİ Parti'den HDP'li vekillere Leyla Güven tepkisi!

İYİ Parti'den HDP'li vekillere Leyla Güven tepkisi!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, bütçe görüşmeleri sırasında HDP’li vekillerin tutuklu bulunan HDP’li Leyla Güven’i gündeme getirmesine sert tepki gösterdi.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

TBMM’de yapılan bütçe görüşmeleri sırasında konuşma hakkı için kürsüye çıkan tüm HDP’li vekillerin cezaevinde tutuklu bulunan HDP’li Leyla Güven’i gündeme getirmesine İYİ Parti’den tepki geldi.

Türkiye'nin Afrin operasyonuna gösterdiği skandal tepki, yaptığı açıklamalar ve DTK çalışmaları nedeniyle tutuklanan Leyla Güven’in kürsüde gündeme getirilmesine tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Bir hususu birkaç kere daha altını çizerek söylemek zorundayım. Terörden, terörün literatüründen, terörün propaganda ekseni dışına çıktıklarında haktan hukuktan, çalışma şartlarının ağırlığından, tecrit şartlarından uzanan cümleler içerisinde teröre değdikleri yerlerde herkesin kaşının, gözünün, kalbinin kalkmasına sebep olan bir şey var. Siyasal iletişim dilini bu Meclis’te olduğumuz sürece tartışacağız sanırım. Arkadaşlar diyorlar ki sağlık çalışanlarına şiddete son. Bu açıklamanın bizim vicdanımızda karşılığı yok? Çünkü sağlık çalışanlarını vuranlarla mesafenizi ayarlayamıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

HDP’li vekillerin toplumsal hassasiyet gösterme çalışmalarının yapmacık olduğunu savunan Ağıralioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Öğretmenlere hassasiyet gösterin’ diyorsunuz. Bizim oraya gönderdiğimiz öğretmenleri vuranlarla mesafenizi ayarlayamıyorsunuz. ‘Makine operatörleri çok ağır şartlarda çalışıyor’ diyorsunuz. Operatörleri, kepçecilerle beraber vuruyorsunuz. Vuranlarla, yakanlarla, öldürenlerle ilgili kurduğunuz cümleler ile istedikleriniz çelişiyor. Terörle aranıza mesafe koymadığınız müddetçe, Leyla Güven için kurduğunuz cümleler dikkatimizi çekmeyecek. Size basit olarak bir şey söylüyoruz. Terörle aranıza mesafe koyulmadığı müddetçe hak, hukuk, şiddet vs. bunlarla ilgili kurduğunuz hiçbir cümlenin bizde karşılığı yok. Kadına şiddet hakkında soru önergeleri veriyorsunuz ama 40 yıldır anaların ağlamasına sebep olan terörle iş birliği yapıyorsunuz. 40 yıldır analar ağlıyor. 40 yıldır yetim kalmış çocuklar ülkesi haline geldi burası.”

İlgili Haberler