İYİ Parti'den hükümete Cavadbeyli çağrısı

İYİ Parti'den hükümete Cavadbeyli çağrısı
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Van'daki göçmen kampında mide kanaması geçiren Türk milliyetçisi ve edebiyatçı Rahim Cavadbeyli'nin serbest bırakılması için hükümete çağrıda bulundu.

İYİ Parti'den İran'da Türk milliyetçiliği yaptığı için suçlu ilan edilen ve Türkiye'de gözaltında bulunan Rahim Cavadbeyli ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Cavadbeyli'nin 2 Ağustos'ta gözaltına alındıktan sonra Van'daki Kurubaş Göçmen Kampı'nda mide kanaması geçirdiğini hatırlatan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, hükümete Azerbaycan Türk'ü edebiyatçının tedavi edilmesi için çağrı yaptı.

Seymen, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti olarak Azerbaycanlı Türk Aydını Sn. Rahim Cavadbeyli’ye yapılan haksız ve kötü muameleyi Türk Milletine duyurmaya devam edeceğiz.

Sn. Rahim Cavadbeyli, Türkiye’den başka bir ülkeye sığınmayı da düşünmemiş “İki Devlet Bir Millet” ülküsüne, Türk birliğine inanan Tebrizli bir Türk Aydınıdır. Kendisi İran’da, Tebriz’de bu ülkünün gerçekleşmesi için fikriyle ve kalemiyle mücadele ettiği için rejim tarafından hedefe konulmuş, haksız ithamlara maruz kalmış, bunların bir kısmı da İran’da yargıya taşınmıştır. Türk kardeşlerimizin hakkını ve Türk Birliğini savunmaktan başka bir suçu olmayan bu aydın Türkiye’ye sığınmış, BM Mülteci Yüksek Komiserliği gözetiminde mülteci statüsünde 4 yıldır ülkemizde yaşamaktadır.

Dış politikadaki savrulmalar, İran politikasındaki değişkenlik nedeniyle, hükümet Sn. Cavadbeyli’yi, mollaların baskılarına karşı “pazarlık” unsuru yapmak niyetiyle kendisini hapishane şartlarından farksız bir durumda olan Van’daki göçmen kampında gözaltında tutmaktadır. İletişim imkanı yoktur. Mide rahatsızlığı bulunması ve sık sık mide kanaması geçirdiği için hayati riski bulunmaktadır. Geçtiğimiz hafta yine bir mide kanaması geçirmiş, hastaneye sevk edilmesinde sorunlar yaşanmıştır.

Hükümete sesleniyoruz,

Sn. Rahim Cavadbeyli'nin esareti artık bitirilmelidir. Kendisini “idam etmekle” tehdit eden Molla rejimine teslim edilmemelidir. Ankara’daki ikametgahına dönüşüne ve tedavisinin yapılmasına izin verilmelidir.

AZERBAYCAN VAR OLSUN, RAHİM BEY AZAD OLSUN!

Saygılarımızla"

İlgili Haberler