İYİ Parti'den ikinci yıl resepsiyonu

İYİ Parti'den ikinci yıl resepsiyonu
İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin 2. yıl resepsiyonuna katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Demek ki artık Türkiye’de bazı şeyleri değiştirmek sizlerin bizlerin elinde" dedi. Programa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

SÜMEYRA KIRCA / YENİÇAĞ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde organize edilen programa katıldı.

Programda “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” konulu panelin ardından geçtiğimiz günlerde ikinci yılını dolduran İYİ Parti’nin İkinci Yıl Kutlama Resepsiyonu yapıldı.

RESEPSİYON ÖNCESİ PANEL

Resepsiyon öncesi, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” konulu bir panel düzenlendi. Moderatörlüğünü İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu‘nun yaptığı panelde gazeteci yazar Taha Akyol, Prof. Dr. Bahadır Erdem ve Prof. Dr. Ahmet Kasım Han konuşmacı olarak katıldı.

İYİ Parti geçen hafta Ankara'da düzenlediği 2. Yıl kutlama Resepsiyonu'nu bu kez İstanbul'da gerçekleştirdi. Haliç Kongre Merkezi'inde Genel Başkan Meral Akşener'in katılımıyla düzenlenen resepsiyona, İYİ Parti milletvekilleri, il başkanlarının yanı sıra CHP'den geniş katılım oldu. Resepsiyonda ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sürprizi yaşandı. İYİ Parti'nin yıl dönümü etkinliğine İmamoğlu da katıldı. Resepsiyonda konuşan Meral Akşener, "Pek çok yanlışa direndik. İstanbul seçimlerini kazandık. İyi ki İYİ Partiyi kurmuşuz. Sizler buraya kadar geldiniz ben de size Ekrem İmamoğlu'nu getirdim. Nasıl ki yerel seçimlerde İstanbul ön plana çıktı, parlamenter sistem geldiğinde de yine İstanbul sizlerin sayesinde ön planda olacak ve her şey İYİ olacak" dedi. Kalabalık Akşener'in konuşması ardından Cumhurbaşkanı Meral Akşener sloganları attı. Resepsiyonda İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da bir konuşma yaptı.

p1-009.jpg

TV’LERDE AKŞENER AMBARGOSU UYGULANIYOR

İYİ Parti'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu panel düzenlendi. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de takip ettiği panelde konuşan  gazeteci Taha Akyol Başkanlık sistemi ile Meclis'in daha güçlü olacağı vaadinin gerçekleşmediğini ve Meclis'e gerekli denetim yetkisinin verilmediğine dikkat çekti. Kamuda yapılan atamaların tamamen parti kimliği ile yapıldığını vurgulayan Taha Akyol, "Yargı bağımsızlığının en önemli olduğu kurum HSYK ama bakıyorsun bir siyasi davada 4 hakim değişiyor. Tüm bunlar Meclis'e gereken yetkiyi verilmediği için oluyor. Şimdi milletvekilleri diyor ki 'Züğürt ağaya döndük' onu o imzayı atmadan önce düşüneceksiniz" dedi. Taha Akyol, "Önceden TV'lerin sadece bir siyasi lideri değil, hepsini yayına çıkarma zorunluğu vardı. OHAL geldi bu kanunu kaldırdılar, 'TV'lerde Meral adı geçmeyecek dediler', geçmedi. OHAL'le birlikte TV'ler istediğini çıkardı, istemediğini hiç çıkarmadı. Benim sayın Akşener'den ricam, OHAL'den sonra kaldırılan o kanunun yeniden yürürlüğe girmesi için Meclis'e teklif vermesidir" diye konuştu. Taha Akyol, "Ben eskiden bu yana parlamenter sistemi savunuyorum. Daha önemlisi kuvvetler ayrılığı. Bugün Amerikan yargısının Trump'a olan tavrı gibi olsun istiyorum. HSYK'nın acilen yürütmenin etkisinden kurtulması gerekir" dedi.p3-007.jpg

Bir diğer panelist Prof.Dr. Bahadır Erdem ise, "Cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesi için 15 Temmuz darbe girişimini gerekçe gösterdiler. Darbe girişimlerini önlemek için parlamenter sistemin değişmesi gerek dediler. Darbeyi Meclis mi yaptı da bunu istediler. bir ülkede hukukun üstünlüğü yoksa kuvvetler ayrılığı yoksa, basın özgürlüğü yoksa o yönetim şeklinin başarılı olma ihtimali yok" ifadelerini kullandı. Konuşmacılardan Prof. Dr. Ahmet Kasım Han da şunları söyledi: "Bir ülke her şekilde yönetilir. Türk usulüne uygun bir yönetim getirmekte sakınca yok ama 'Türk usulüne uygun yapıyoruz' demek başka, 250 yıllık köye yeni adet getirmek başkadır. Tarihte ilk ihtilâli Fransızlar yaptığı için bir Fransız düşünür Montesquieu şu sözlerini paylaşayım: Güçler ayrılığı yoksa, kudretin sahibi yaptığı kanunlarla, devletin kabiliyetini felç eder, vatandaşların da ifade özgürlüğünü felç eder.' Denetim yoksa devlet felç olur. Anayasa oylamasının ilk günü itibariyle beni tek korkutan buydu. Kuvvetler ayrılığının olmadığı, ilkesel olarak en doğru halinde bile yaptığı hatalarla böyle bir noktaya getirir, yani devlet felç olur, vatandaş özgür kalmaz."

p2-010.jpg

RESEPSİYONDA AKŞENER'DEN 'HOŞGELDİNİZ' KONUŞMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı resepsiyonda konuşma yapan Meral Akşener “Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz ben de size Ekrem İmamoğlu’nu getirdim” sözleriyle konuşmasına başladı.

Akşener resepsiyon öncesindeki “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” konulu panele değinerek “Parlamenter sisteme dönmenin hem Türkiye’ye nefes aldıracağını hem de bizzat Sayın Cumhurbaşkanı’na da nefes aldıracağını bilimsel olarak ortaya koydular” dedi.

"TÜRKİYE’DE BAZI ŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEK BİZLERİN ELİNDE"

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin sonuçları için İstanbullulara teşekkür eden Akşener, “Çok uzun bir yolu engelleri aşa aşa geldiniz. 31 Mart ve 23 Haziran’da sadece İYİ Partililer değil tüm İstanbullulara teşekkür ediyorum. Tüm İstanbullular yapılan yanlışlara yönelik ister AK Parti’ye, ister İYİ Parti’ye ya da CHP’ye oy vermiş olsun farklı geleneklerden gelse de ne olursa olsun haksızlığa karşı, bir tavır koydu ve sonuçta 23 Haziran’da bir destan yazdı. Demek ki artık Türkiye’de bazı şeyler değişmek zorunda o bazı şeyleri değiştirmek seçmen olarak sizlerin, bizlerin elinde” dedi.

Partisinin kuruluşunun ikinci yılını kutladıklarını, bununla gurur duyduklarını anlatan Akşener, “İyi ki İYİ Parti’yi kurmuşuz. İyi ki pek çok yanlışlıklara direnmişiz ve sonuçta Türkiye’de değişmez zannedilen, buna inanılan her bir değişmezi, yanlışlığı değiştirebilme iradesinin seçmende olduğunu hep birlikte ispatladık” ifadelerini kullandı.

PARLAMENTER SİSTEM’E GEÇİŞ İÇİN DE İSTANBUL YİNE AYNI İRADEYİ ORTAYA KOYACAKTIR

Ekrem İmamoğlu’nun başarısına dikkat çekerek konuklara seslenen Akşener, “Göreceksiniz nasıl İstanbullu İstanbul’da bir destan yazdıysa beyefendinin şahsında Parlamenter Sistem’e geçiş konusunda da Türkiye’nin nefes alması için İstanbul yine aynı iradeyi koyacak ve hakikaten her şey hem iyi olacak hem de güzel olacak” dedi.

Akşener’in konuşması “Her şey çok güzel olacak” sloganı eşliğinde alkışlandı.

"ATI ALANIN ÜSKÜDAR’I GEÇTİĞİ BİR SEÇİMLE DEĞİŞEN ANAYASAMIZ…"

Programda konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise "Türkiye’nin ve Erdoğan’ın iyiliği için, sistemi değiştirelim. Bugün geldiğimiz noktada yeni sistemin bir çok açmazı olduğunu, adaletten, ekonomiye kadar her alanda ülkenin başına yeni problemler açtığını görmekteyiz" dedi.

Davetlilere teşekkür eden Kavuncu "Sayın Genel başkanım, genel başkan yardımcılarımız, değerli milletvekilleri, İl başkanlarımız, İstanbul il teşkilatımızın çok kıymetli mensupları, CHP’nin il ve ilçe yöneticileri, STK’larımızın kıymetli başkanları, basınımızın değerli mensupları, hanım efendiler, beyefendiler. Partimizin 2. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İstanbul il Teşkilatı olarak tertip etmiş olduğumuz panelimize ve davetimize hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

Kavuncu, "İkinci yılımızı doldurduğumuz bu günlerde, 15. Ayını dolduran Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini konuşmaya ve tartışmaya karar verdik. “atı alanın Üsküdar’ı geçtiği” bir seçimle değişen anayasamız, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle adeta TBMM’yi işlevsiz hale getirmiştir. Ki bu meclis Gazi Meclis’tir. Kurtuluş savaşının en sancılı günlerinde bile, işlevseldir, faaldir, karar mercidir ve halkın iradesini yansıtmıştır. Elinde tüm imkanlar varken bile, meclis iradesine güvenen ve sığınan, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu bir meclisidir. Parlementomuz, birlik ve beraberliğimizin teminatı, cumhuriyetimizin özü ve milletimizin kendisini yönetebilme iradesini gösterdiği yerdir. Bu iradenin karşısında olanlar, dün olduğu gibi bugünde karşılarında bizi bulacaklardır" şeklinde konuştu.