İYİ Parti’den Kocaeli’de çıkan iddialara yanıt

İYİ Parti’den Kocaeli’de çıkan iddialara yanıt
İYİ Parti, sosyal medyada yaptığı bir paylaşım sonrası gözaltına alınan ve partinin eski il başkanı olduğu iddia edilen kişiyle ilgili bir açıklama yaptı.

İYİ Partili olduğu ileri sürülen ve sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sonrası gözaltına alınan kişi için İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan açıklama geldi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’ın imzasıyla yapılan açıklamada söz konusu şahsın İYİ Parti ile resmi ve gayriresmi bir bağının bulunmadığının altı çizildi. Yapılan açıklamada söz konusu paylaşımın kınandığı belirtilerek, “Partimizin kuruluş günlerinde camiamıza dahil olmak isteyen, ancak gayriahlaki tavırlarından dolayı, daha işin başında dışlanan bu kişinin sözleri, milletimizin vicdanını yaralar niteliktedir” ifadeleri yer aldı.

İYİ Parti’den sosyal medyada çıkan iddialara yönelik yapılan açıklama şöyle:

“Bugün sosyal medyada paylaşılan hadsiz ve ahlaksız bir görüntü, bazı çevrelerce partimizin adı kullanılarak kara propaganda malzemesine dönüştürülmüştür.

Öncelikle, Kocaeli'nde, Mehmet Avcı adlı bir kişinin yaptığı seviyesiz paylaşımı, şiddetle kınadığımızı belirtmek isteriz.

Bu kişinin İYİ Parti ile resmî ya da gayriresmî hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.

Partimizin kuruluş günlerinde camiamıza dahil olmak isteyen, ancak gayriahlaki tavırlarından dolayı, daha işin başında dışlanan bu kişinin sözleri, milletimizin vicdanını yaralar niteliktedir.

Ancak, "pelikancı trollerin", en az bu kişinin sözleri ve tavrı kadar ahlaksız bir yöntemle, adı geçen meczubu İYİ Partili gösterme çabası da çamur siyasetinin son örneğidir.

İYİ Parti, milletimizin hiçbir ferdine ya da kesimine hakareti kabul edemeyeceği gibi, bunu alışkanlık hâline getiren siyasete karşı mücadele eden bir partidir.

Söz konusu videoyu da, bu rezilliği partimizin adıyla yan yana anabilen ahlaksızlığı da kınıyor, kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”