İYİ Parti'den Mansur Yavaş'a destek mesajı

İYİ Parti'den Mansur Yavaş'a destek mesajı
Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a destek mesajı veren İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Mansur Yavaş’ın mücadelesine destek olacağız ve süreci de hassasiyetle takip edeceğiz" dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki suç duyurusuna tepki göstererek, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın Ankaralılara verdiği söz, haksız kazancın ve rantın önünü kesme sözüdür. Mansur Yavaş, bu sözünü tutacak; biz de haram ve rant ile mücadelesinde Mansur Yavaş’ın mücadelesine destek olacağız ve süreci de hassasiyetle takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu'nun açıklamaları şöyle:

"İYİ Parti olarak biz, alın terini ve helâl kazancı aziz biliyoruz.

Türk Milleti’nin binlerce yıllık mayası, alın teri ve helâl kazançtır. Medeniyetimizin bu mayası, toprağı vatan, milleti asil, devleti kudretli yapmıştır.

Bu hassasiyetle partimiz, haksız imar emsal artışları ile sebep olunan haksız kazanç sürecinin ekonomimize ve milletimize en büyük kötülük olduğunu düşünmektedir.

Ranta dayalı beton ekonomisinin bizi getirdiği yer, herkesçe malumdur.

Bu vesileyle 15 Temmuz darbesinin öncesinde ve sonrasında Ankara’da usûlsüz imar-emsal artışları ile Fetö’ye sağlanan imkânlarla oluşturulan servetlerin ve tapu devirlerinin araştırılmasını istiyoruz.

Bu hususta daha evvel TBMM’de FETÖ’nün finans ayağının bütün detaylarıyla araştırılması için önergeler vermiştik.

Tapu devirleri, mal devirleri üzerinde sağlıklı bir araştırma yapılabilirse ve Ankara’da yaşanan rant-kayırma düzeninin devlet ve belediye imkânları ile oluşturulma geçmişi bütün detaylarıyla ortaya çıkartılabilirse bugün konuşulan mevzuların buzdağının görünen yüzü olduğu görülecektir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın Ankaralılara verdiği söz, haksız kazancın ve rantın önünü kesme sözüdür.

Mansur Yavaş, bu sözünü tutacak; biz de haram ve rant ile mücadelesinde Mansur Yavaş’ın mücadelesine destek olacağız ve süreci de hassasiyetle takip edeceğiz.

Aziz Milletimiz bilsin ki partimiz bütün dikkatini, haksız kazanç ve rantiyeciler ile mücadeleye ve bunun sebep olduğu toplumsal ve ekonomik tahribata odaklamıştır.

Türkiye, kişilerin kayırılmadığı, hukukun ve kuralların herkese eşit uygulandığı bir kurallar ülkesi olmak zorundadır. Her türlü haksız kazancın, talanın ve rantın önünün kesileceği bir ülkeyi hep birlikte kurmak mecburiyetindeyiz.

Memleketimizin, alın terinin ve helâl kazancın baş tacı edildiği, yöneticilerinin de bu ahlâkın görünen en berrak aynası olacağı güne kadar mücadeleye devam edeceğiz."