İYİ Parti'den Nilhan Osmanoğlu'na sert tepki

İYİ Parti'den Nilhan Osmanoğlu'na sert tepki
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, İsmet İnönü'yü hedef alan açıklamalarıyla tepkileri üzerine çeken Nilhan Osmanoğlu'na tepki gösterdi.

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü hedef alan açıklamalarına bir tepki de İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağırailoğlu'ndan geldi.

Twitter'dan açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, "Dedelerinin hatıralarına hürmetsizlikle ceddini ticarî meta hâline getirenleri yeni görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Tek kelime Türkçe bilmeden, yurtdışında doğmuş büyümüş hanedan üyelerindeki asaleti, zarafeti, nezaketi, ahlâkı, paraya pula tenezzülsüzlüğü ve vakûr duruşu gördükten sonra, bu ülkemizdeki nevzuhur hanedan üyelerinin paçozluğunu, görgüsüzlüğünü ve vakarsız hâllerini yadırgıyoruz!

Vefat ettiğinde cebinde tek kuruş bulunmayan; izzetli ve vakûr bir şekilde hayatını idame ettiren; bulaşıkçılık, bekçilik, hamallık dahi yapmış, hanedanın şerefli mensuplarını gördük.

Dedelerinin hatıralarına hürmetsizlikle ceddini ticarî meta hâline getirenleri yeni görüyoruz.

İktidar, muhafazakârlık, mukaddesatçılık ve Osmanlı hassasiyeti adına bu pespayeliğe müsaade etmemelidir. Üniversite kürsülerini ve tv ekranlarını bize kapatacağınıza, milletimizin gözünün önünde ceddine kötülük edenlere kapatın. Enerjinizi buraya harcayın. İstirham ediyorum."

İlgili Haberler