İYİ Parti’den Tunç Soyer açıklaması: Alparslan Türkeş’in sözü ile yanıt geldi

İYİ Parti’den Tunç Soyer açıklaması: Alparslan Türkeş’in sözü ile yanıt geldi
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, CHP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylığından rahatsız olmadıklarının altını çizdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Devişoğlu, Tunç Soyer’in İzmir adaylığı hakkında açıklama yaptı. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Dervişoğlu, Tunç Soyer’in adaylığından rahatsız olmadıklarını belirtti.

Dervişoğlu, Sarıkaya'nın “Darbe döneminde yargılandığınız davanın savcısı Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer’in ittifak içinde olduğunuz CHP’nin İzmir Büyükşehir adayı olmasından rahatsız mısınız?” sorusuna "Asla" diye yanıt verdi.

“Sıkıyönetim mahkemesindeki o davada Alparslan Türkeş benim gerçekleştirdiğim ileri sürülen suçlardan ötürü idamla yargılanıyordu" hatırlatmasında bulunan Dervişoğlu, şöyle devam etti:

Türkeş o davada ne dedi biliyor musun? "Ne evladının suçu babaya, ne de babanın suçu evladı yüklenir." Bu sözü söylemiş olan o davanın sanığı Türkeş’tir. Ben şimdi nasıl çıkıp da babasından ötürü oğlunu suçlarım veya sorumlu tutarım? Tunç Soyer’i yeni tanımıyorum ki… 2009’da ben de belediye başkan adayıydım. Diğer seçimde İl Başkanıydım ve Expo’da da birlikte çalıştım. Bir gün benim ağzımdan kimse olumsuz bir cümle duymamıştır. Ben o günden bu yana hiçbir şey dile getirmemişim de şimdi mi dile getirir olmuşum? Bunlar bize yakışmaz.

İlgili Haberler