İYİ Parti'den YSK'nın Keskin kararına tepki

İYİ Parti'den YSK'nın Keskin kararına tepki
YSK'nın Keskin'de seçimlerin yenilenmesi kararına ilk tepki İYİ Parti'den geldi. Keskinli vatandaşların iradesinin yok sayıldığını söyleyen İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Bu kararı reddediyoruz" dedi.

AKP'nin Kırıkkale Keskin'de seçimlerin tekrarına ilişkin başvurusuna olumlu cevap veren Yüksek Seçim Kurulu'na İYİ Parti'den tepki geldi.

İYİ Partili Necati Alsancak'ın seçim yarışını önde tamamladığı Keskin'de YSK'nın, seçimlerin tekrarlanma kararını sert bir dille eleştiren İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, vatandaşın iradesinin yok sayıldığını söyledi.

Kararın reddettiklerini ifade eden Koncuk, "Hem ilçe hem de il seçim kurulunun reddetttiği AKP’nin itirazını,YSK, kendi bulduğu, hangi gerekçe ile kabul etmiş ve seçimi iptal etmiştir?" diye sordu.

Tepkisini Twitter'dan dile getiren İYİ Partili vekilin açıklamaları şöyle:

"YSK Kırıkkale, Keskin’de İYİ Partinin kazandığı seçimi iptal ettti. Hem ilçe hem de il seçim kurulunun reddetttiği AKP’nin itirazını,YSK, kendi bulduğu, hangi gerekçe ile kabul etmiş ve seçimi iptal etmiştir? Keskin’linin iradesini yok sayan bu kararı reddediyoruz."

İlgili Haberler