İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan bütçe tepkisi

İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan bütçe tepkisi
Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, hükümete yüklendi. Ağıralioğlu, "FETÖ’nün terör örgütü olduğunu öğrenmeniz 15 senenizi, PKK’nın terör örgütü olduğunu öğrenmeniz şehitlerimize neden oldu" dedi.

ERDEM AVŞAR / YENİÇAĞ

ABD Senatosuna brifing veren MİT Başkanı Hakan Fidan’ı protesto etmek için konuşma hakkında feragat eden İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın yerine kürsüye gelen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, bütçe görüşmelerinin gerekli şekilde yapılmadığına dikkat çekti.

Ağıralioğlu, görüşmelerde yaşanan tartışmaların iktidarın daha önce tutumlarından kaynaklandığını belirtirken, Meclis’te tartışılmasına devam edilen bütçenin ise bir mecburiyet bütçesi olduğunu söyledi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İtibardan tasarruf olmaz” sözlerini hatırlatan Ağıralioğlu, “İtibarın tasarrufta olduğunu hükümetin fark etmesinden memnun olduk” dedi.

“Öğrenme maliyetlerinizin bu kadar pahalı olmasından muzdaribiz” diyen Ağıralioğlu, “FETÖ’nün terör örgütü olduğunu öğrenmeniz 15 senenizi, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu öğrenmeniz dağlar gibi evlatlarımızı hendeklere şehit vermemize sebep oldu” ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu’nun Meclis’teki açıklamaları şöyle:

“Biz memlekette demokratik birtakım taleplerle ilgili endişeleri dile getirdiğimiz zaman iktidar grubu 28 Şubat hatırlatması yapıyor. Biz bugün ülkedeki faiz yükünü bu duruma getiren kayıplarını hatırlatmak için kamu yatırımlarının verimsizliğini dile getiriyoruz arkadaşlarımız bize yol yaptıklarını hatırlatıyor. Biz yolsuzluklarla ilgili birtakım tartışmalar var bunların hassasiyetle araştırılması lazım denetim mekanizmasının sağlıklı çalıştırılması lazım, Sayıştay raporları gözümüzün önünde derken arkadaşlar yolların kilometreden bahsediyor.”

“Bütçeyi bütçe disiplini üzerinde konuşabilme, bugün bütçenin üzerine yük saydığımız bazı kayıpların daha önce devleti yönetirken bizim ikazlarımızı duymamanızdan kaynaklandığına dair sözlerimize mukavele etme şekliniz bizim bütçeyi konuşma hakkımızı elimizden alıyor. Yani bütçede faiz ödemesi 81 milyonun hizmetini görecek olan yatırım yapma kastınıza bağlı bütçe ile mukayese edildiğinde iki katına yaklaşık bu fark şu demektir aslında; bu bütçe bir mecburiyet bütçesidir. Bu bütçe mealen şöyle deme bütçesidir; hatırı sayılır savrulmalar içerisinde bütçe disiplinini kaybettik, verimli yatırımlar yapamadık, kısa sürede amorti edilecek yatırımları 15-20 yıl garantilerle Yap-İşlet-Devret yöntemine dönüştürdük, bütçemizde hatırı sayılır bir savrulma oldu. Eskiden itibarın tasarrufu olmaz diyorduk ama biz size şimdi bir bütçe çıkardık bu bütçeye göre tasarruf itibardır demiş oldunuz. İtibarın tasarrufta olduğunu hükümetin fark etmesinden memnun olduk. Öğrenme maliyetlerinizin bu kadar pahalı olmasından muzdaribiz.”

“FETÖ’nün terör örgütü olduğunu öğrenmeniz 15 senenizi, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu öğrenmeniz dağlar gibi evlatlarımızı hendeklere şehit vermemize sebep oldu. Yani öğrenme maliyetlerinizdeki pahalılık bugün bütçeyi bize takdim ederken bir daha karşımıza çıktı. Faiz ödemelerine ayırdığınız ödemelerin 117 milyar olması, yatırımlara ayırdığınız payın 62 milyar olması tam olarak şu demektir arkadaşlar. Sanki 16 yıldırı iktidarda başka parti varmış gibi cümle kuruyor gibisiniz.”

Elindeki fotoğrafı gösteren Ağıralioğlu, "Şehitlerin evleri böyle olan milletin sarayları olmaz, olamaz. Milletten fedakarlık istemek devlet yönetmek açısından hak ve sorumluluğunuz. Ama bunu kullanırken kendi maaşına yüzde 25 zam yapan devlet başkanı milletinden fedakarlığı zor ister" diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, sataşma gerekçesiyle söz alarak, PKK'yı her zaman bir terör örgütü olarak gördüklerini ve PKK'yla mücadeleyi hiçbir zaman aksatmadıklarını vurguladı. Muş, PKK'nın hem Türkiye'de hem uluslararası arenada terör örgütü olarak kabul edildiğini, Türkiye'de göreve gelen her iktidarın da bununla mücadele ettiğini anımsatarak, kendilerinin de bununla amansız bir mücadele içerisinde olduklarını bildirdi. 

İlgili Haberler