İYİ Partili Ahmet Çelik yeni anketleri görünce Cumhur İttifakı’nın alacağı kararı açıkladı

İYİ Partili Ahmet Çelik yeni anketleri görünce Cumhur İttifakı’nın alacağı kararı açıkladı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, AKP ve MHP’nin üzerinde anlaştığı seçim barajı için dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhur İttifakı’nın seçim barajını yüzde 7''ye indirmesini anketleri işaret ederek değerlendirdi.

"Seçim barajını %7''ye indirseniz de baraj altında kalacaksınız." diyen Çelik, mesajında yayınlanacak yeni anketlerden çıkacak sonuçlara değinerek Cumhur İttifakı''na kötü haberi verdi.

İYİ Parti’nin seçim anketlerinde yakaladığı ivmeye ve Millet İttifakı’nın yine son anketlerde Cumhur İttifakı’nı geride bırakmasını işaret eden Ahmet Çelik, "Yakında yeni anketleri gördüğünüzde baraj %3 olsun diyeceksiniz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yüzde 7 konusunda MHP ile aynı noktada olduklarını dile getirmişti.

Erdoğan’ın ardından açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “Cumhur İttifakı''nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Artık başka bir değerlendirmeye de gerek kalmamıştır.” ifadelerine yer vermişti.

İlgili Haberler