İYİ Partili Ahmet Çelik'ten Ekrem İmamoğlu'na sert tepki: Bakış açınız bu ise yolumuzu ayırırız

İYİ Partili Ahmet Çelik'ten Ekrem İmamoğlu'na sert tepki: Bakış açınız bu ise yolumuzu ayırırız
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medyada yaptığı paylaşımda, kadın siyasetçilerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yanında, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın da nezdinde kutlamasına tepki yağıyor. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik konu ile ilgili, "Türk milliyetçilerinin lideri, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i PKK'nın siyasi kolunun eş başkanı Pervin Buldan'la eşitlemeye kalkışmak haddini aşmaktır." ifadelerini kullandı. Çel

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paylaşımına sert tepki gösterdi.

İmamoğlu''nun mesajında İYİ Parti lideri Meral Akşener''i, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ile birlikte etiketlemesini eleştiren Çelik, "Sn. Ekrem İmamoğlu,  Dünya Kadınlar Günü mesajınızda Türk milliyetçilerinin lideri, İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener''i, PKK''nın siyasi kolunun eş başkanı Pervin Buldan''la eşitlemeye kalkışmak haddini aşmaktır." diyerek tepkisini gösterdi.

Çelik, paylaşımının devamında ise, "Unutmayın ki; siz HDP''nin değil, Millet İttifakı''nın belediye başkanısınız. Bakış açınız bu ise sizinle yolumuzu ayırırız." şeklinde İmamoğlu''na tepki gösterdi.

BİR TEPKİ DE AĞIRALİOĞLU''NDAN GELDİ

Diğer yandan İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da İmamoğlu''nun paylaşımına tepki gösterdi.

Ağıralioğlu, HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum. Öcalan’a mektup yazdırılmasının milli iradeyi ne istikamette kamçıladığını ve ikinci seçimin sonuçlarına ne yönde tesir ettiğini hiç kimse unutmamalı! En başta da Ekrem Bey” ifadelerine yer verdi.

Ağıralioğlu, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum.

Öcalan’a mektup yazdırılmasının milli iradeyi ne istikamette kamçıladığını ve ikinci seçimin sonuçlarına ne yönde tesir ettiğini hiç kimse unutmamalı! En başta da Ekrem Bey. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

BUĞRA KAVUNCU: KABUL ETMİYORUZ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu''nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, Sayın Genel Başkanımızın isminin, terörle arasına mesafe koymamış bir partinin temsilcisiyle, aynı paylaşım içerisinde anılmasını kabul etmiyoruz."

YETKİN ÖZTÜRK: “BİRİLERİNE GÜZELLEME YAPMAK YAKIŞMADI”

Öte yandan İmamoğlu''nun tweetine İYİ Partililerden tepkiler gelmeye devam etti. 

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk de İmamoğlu’nun paylaşımına yine Twitter üzerinden “Gırtlak dokuz boğum, sekizini yut birini söyle. Vatandaştan İstanbul’u yönetmek için yetki istediniz. Birilerine güzelleme yapmak yakışmadı. Olmadı @ekrem_imamoglu” ifadeleriyle cevap verdi.

SARAÇ: “HİÇ Mİ YÜREĞİNİZ SIZLAMADI?”

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Cevat Saraç “Bu Tweet için çok zorlandınız mı ? Tam bir Siyaset K*** olmuşsunuz ! Yazık ! Hiç mi yüreğiniz sızlamadı ?” ifadelerini kullandı.

BERİL GÜMÜŞTEN AKŞENER VE ŞEHİT ÖĞRETMENLER ÇAĞRISI

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Beril GÜMÜŞ, şehit öğretmenler ile Meral Akşener’in kadınlar gününü farklı paylaşımlarda kutlamasını isterken “Sayın Ekrem İmamoğlu, Pervin Buldan ile tiyatroya giden eşinizin kadınlar gününü birlikte kutlayabilirsiniz. Şehit öğretmenler ile Sayın Meral AKŞENER’in kadınlar gününü ayrı bir paylaşımda kutlayın.” dedi.

EMİNE KÜÇÜKALİ SON DERECE MÜNASEBETSİZ

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Emine KÜÇÜKALİ, İmamoğlu’nun mesajına sert tepki göstererek “Son derece MÜNASEBETSİZ ve son derece ŞUURSUZ bir twit olmuş.” şeklinde konuştu.

MESUT ÖZARSLAN: “BİR GAF YAPTI... FALAN FİLAN, YEMEZLER”

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Mesut ÖZARSLAN ise “Birileri zaten planlı sınıyordu, belli ki yetmemiş, Maşallah İstanbul’da kanala girdi. Nifak tohumları ile fitneyi başlattılar. Şaştı, şaşırdı, Düşünemedi, Bir gaf yaptı... Falan filan, Yemezler... Ne istediniz yine bu Aziz Milletin samimi ittifakından. Yüce Allah ıslah eylesin.” sözleriyle İmamoğlu’na tepki gösterdi.

ERTUGAN: “ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ”

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Musa ERTUGAN da mesajında “Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’in ve partimizin hiçbir şekilde bir arada olamayacağı kişi ve kuruluşlar ile isimlerinin birlikte anılmasını Şiddetle RED EDİYORUZ.” dedi.

“HANGİ AMACA HİZMET ETMEKTESİNİZ”

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Sevinç GÜMÜŞ "Bu talihsiz twiti ivedilikle silin lütfen!" ifadelerini kullanırken "Genel başkanımız Sayın Meral AKŞENER’in terörist canilerin ismiyle bile yan yana gelmeyi ar sayarız!Kime ve hangi amaca hizmet etmektesiniz?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler