İYİ Partili Akar borç yapılandırma ödemelerinin ertelenmesini istedi

İYİ Partili Akar borç yapılandırma ödemelerinin ertelenmesini istedi
İYİ Parti Mardin il Başkanı Süleyman Akar, hükümete bir çağrıda bulunarak vergi, SGK, MTV, Bağkur ve KYK gibi yapılandırılan borçların ödemesinin, Eylül 2021 sonuna kadar ertelemesini istedi. 

Fuat KIZMAZ/Mardin- İYİ Parti Mardin il Başkanı Süleyman Akar, pandeminin yoğun bir şekilde devam ettiği, işletmelerin bundan dolayı büyük gelir kaybına uğradığı, bu zorlu ekonomik  ortamda hükümet tarafından çıkarılan bazı borçların yapılandırmasının yerinde ve olumlu bir karar olduğunu belirtti.

Akar, yapılandırma kapsamındaki borç miktarına yüzde 33 civarında bir başvuru yapıldığını, hükümetten yapılandırma talebinde bulunanlara ödemeler noktasında bir kolaylık yapılması ve yapılandırılan borçların ödemelerinin de ertelenmesi çağrısında bulundu. 

Mart 2020 tarihinden beri her geçen gün etkisini günlük hayatımızda etkisini hissettirmeye davam eden Koronavirüs kaynaklı Pandemi nedeni ile esnafın ve işletmelerin derin bir ekonomik kriz içine sürüklendinlerini ifade eden Akar, sadece bu sebepten dolayı, hükümetten yapılandırma ödemelerinin Eylül 2021 sonuna kadar uzatılmasını talep ettiklerini ifade etti.