İYİ Partili Ayhan Erel, mafyanın can düşmanı Gün Sazak'ı Meclis'te andı

İYİ Partili Ayhan Erel, mafyanın can düşmanı Gün Sazak'ı Meclis'te andı
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, TBMM Genel Kurulu'nda Gün Sazak'ın şehit edilişinin 41. yıl dönümü nedeniyle "Bu müstesna siyaset ve devlet adamını bugün daha çok arıyoruz" açıklamasını yaptı.

Türk milliyetçilerinin abideleşen şahsiyetlerinden, Cumhuriyet tarihinin en başarılı bakanlarından biri ve yolsuzlukla mücadelenin simgeleşmiş ismi 2. Milliyetçi Cephe Hükümetinin MHP’li Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak şehit edilişinin üzerinden 41 yıl geçti.

İYİ Partili Ayhan Erel, TBMM''de yaptığı konuşmada, Gün Sazak için "Yüksek karakter sahibi, gerek iş hayatında, gerek siyasi hayatında, ilkelerinden asla taviz vermeyen, siyaseti, mevkii makam ikbal veya servet için değil, sadece ve sadece büyük TÜRK milletine hizmet için seçen, bu müstesna siyaset ve devlet adamını bugün daha çok arıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayhan Erel''in açıklaması şöyle: 

"Kurudu gözde pınarlar, canım içre canım gitti.
Devrildi iri çınarlar, nice gül fidanım gitti
Hey yakınlar -uzaklar, bekler, pusular -tuzaklar
Tayfuna dönsün Sazaklar, göz ışığımmm Gün''üm gitti…
Yüksek karakter sahibi, gerek iş hayatında, gerek siyasi hayatında, ilkelerinden asla taviz vermeyen, siyaseti, mevkii makam ikbal veya servet için değil, sadece ve sadece büyük TÜRK milletine hizmet için seçen, bu müstesna siyaset ve devlet adamını bugün daha çok arıyoruz.
Bugün Türk siyasi hayatının dürüstlük, namus ve fazilet abidesi Gün Sazak Bey’in şehadetinin 41. yıl dönümü. Ülkücü şehitlerin serdarı Gün Ağabeyimizi ve tüm ülkü güllerini sonsuz rahmetle yad ediyorum."

İlgili Haberler