İYİ Partili Çelik o kararı Meclis'e taşıdı

İYİ Partili Çelik o kararı Meclis'e taşıdı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, valilerin mülkiye müfettişi ya da başmüfettiş olarak atanabilmelerine ilişkin yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesini Meclis'e taşıdı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, görevden alınan valilerin mülkiye müfettişi ya da başmüfettiş olarak atanabilmelerinin önünü açan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini Meclis'e taşıdı.

Görevden alınan valilerin ne tür kıstas ve özellikler aranarak atamalarının gerçekleştirileceğine dikkat çeken Çelik, "İl Valilerin görev sonrası tatmin edici bir konumda bulundurulmaları gerekmekte midir?" diye sordu.

Ahmet Çelik'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması üzere TBMM'ye sunduğu soru önergesi şöyle:

"1- İstanbul Valisi, Ankara Valisi ya da İzmir Valisi görevden alındıklarında ne tür kıstas ve özellikler aranarak bu görevlere atanacaklardır. Zira bu üst düzey devlet görevinde bulunan eylemli İl Valilerin görev sonrası somut ve tatmin edici bir konumda bulundurulmalarının temini gerekmekte midir? Mali ve Sosyal ekonomik hakları yeni görev ve kadrolarında korunacak mıdır?

2- Bu üst düzey görevlilerle ilgili tasarruflarda yaklaşık 1-2 ay içinde önemli değişikliğe gidilmesi nasıl izah edilebilir? Bu görevler önemli görevlerdir. Teminatı görev sonrası alınacak ve kullanılacak konumda olmalıdır."

İlgili Haberler