İYİ Partili Cihan Paçacı: "Nefret dili vatandaşımızı yoruyor"

İYİ Partili Cihan Paçacı: "Nefret dili vatandaşımızı yoruyor"
Siyasette kullanılan dili eleştiren İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, nefret dili kullanıldığını belirterek bunun vatandaşı yorduğunu söyledi.

Bünyamin ÖZTÜRK/Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin toplumu germeye yönelik dil kullandığını, bunun da doğru olmadığını aktaran Paçacı, "Seçim sürecinde kullanılan nefret dili vatandaşımızı yoruyor. İnsanları kutuplaştırmak ve kamplara ayırmak bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür. Siyasi partiler saygı çerçevesinde birbirlerini eleştirebilir. Bu demokrasinin gereğidir. Anayasamız Cumhurbaşkanının Türk milletinin birlik ve beraberliğini temsil ettiğini, söyler. Ama Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamı temsil eden ismin kullandığı üslup kabul edilemez" dedi.

Türkiye'nin seçime gittiğini bir savaşa gitmediğini vurgulayan Paçacı, AKP'nin kutuplaştırarak seçim kazanma taktiği uyguladığını aktardı.

Benzer tavrın MHP tarafından da sergilendiğini dile getiren Paçacı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasetçilere düşen görev seçimlerin medeni ölçüler içerisinde rekabeti seviyeli şekilde yaparak hazırlanmaktır. Ancak Sayın Erdoğan halkımızı kutuplaştıran bir dil kullanarak seçim kazanmaktadır. Şimdi de yanına küçük ortağını da alarak aynı anlayış içerisinde seçim sürecini yürütüyor. Kendileri gibi düşünmeyen herkes hasım, adeta alt edilmesi gereken düşmanmış tavrı sergileniyor. Siyasetçiler nefret dili ile propaganda yapmamalı. "

İYİ Parti olarak milleti ayrıştırmaktan yana değil birleştirmekten yana olduklarının altını çizen Paçacı, "İYİ Parti olarak biz bölmekten değil, birleştirmek ve bütünleştirmekten yanayız. Sevgi ve huzurun dilini benimsiyoruz. Nefret ve hakaret dili kimseye fayda getirmez. Vatandaşın kavgaya değil huzura, birlik ve bütünlüğe ihtiyacı var" dedi.

İlgili Haberler