İYİ Partili Çıray, Bakan Soylu'nun istifasını yorumladı

İYİ Partili Çıray, Bakan Soylu'nun istifasını yorumladı
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasına ilişkin, "Çünkü Türkiye’de yaşayan herkesin tahmin edebileceği gibi bu kadar önemli bir kararı Bakan kendi insiyatifiyle Cumhurbaşkanından bağımsız, talimat almadan alamaz" dedi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa kararı almasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Çıray, “İki günlük sokağa çıkma yasağının uygulanmasını İçişleri Bakanı kendi insiyatifiyle almaz. Tek adam rejiminde böyle bir şey olamaz. Türk milletinin iktidara olan tepkisini önlemek için Soylu kendinisini feda etti” dedi. 

İki günlük günlük sokağa çıkma yasağı kararı alındıktan sonra Türk Milleti çok büyük bir travma yaşadığının altını çizen Çıray şunları kaydetti: “İktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı bir reaksiyon oluştu. Dolayısıyla bu olumsuz icraat sonucunda iktidara olan tepkiyi en aza indirmek için Süleyman Soylu kendisini feda etti.  Çünkü Türkiye’de yaşayan herkesin tahmin edebileceği gibi bu kadar önemli bir kararı Bakan kendi insiyatifiyle Cumhurbaşkanından bağımsız, talimat almadan  alamaz. Zaten Süleyman Soylu bunu ifade etmişti ve televizyonda öz eleştiri yapmıştı. Herhalde o öz eleştiri yetmemiş olacak ki istifaya kadar geldi sonuç.”