İYİ Partili Dervişoğlu: Bu kadar göçmen girdikten sonra duvar neye yarayacak

İYİ Partili Dervişoğlu: Bu kadar göçmen girdikten sonra duvar neye yarayacak
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Bu kadar göçmen elini kolunu sallayarak girdikten sonra, o duvarların neye yarayacağı ayrı bir tartışma konusudur” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afgan göçüne yönelik açıklamalarını eleştirdi.

Dervişoğlu, “Bu kadar göçmen elini kolunu sallayarak girdikten sonra, o duvarların neye yarayacağı ayrı bir tartışma konusudur. Ancak, görünen o ki, Sayın Erdoğan, milletimizin bu konudaki rahatsızlığını nihayet hissetmiştir.” ifadesini kullandı.

"Yönetilemeyen bir göç dalgasıyla karşı karşıyayız. Aziz milletimiz merak ediyor; 5 milyon Suriyeli göçmenin ardından, sınırımıza dayanan Afgan göçmenlerin durumu ne olacaktır, millet bunu bilmek istiyor." diyen Dervişoğlu şöyle konuştu:

"Bir gün ''Afgan mülteci akını yok'' deyip; ertesi gün, ''Yoğun bir Afgan mülteci akınıyla karşı karşıyayız'' diyen Sayın Erdoğan’ın bu konudaki sözlerine de güven kalmamıştır.

Amerika’da yapılan görüşmelerde ne sözler verildiğini bilmiyoruz. Başka ülkeler ile sessiz sedasız bir pazarlık yapılıp yapılmadığını da maalesef kestiremiyoruz. Ak Parti iktidarına bakarsanız böyle pazarlıkların olmadığını ifade ediyorlar.

Ama herkes görüyor ki, bu hükümetin yanlış uygulamaları yüzünden, Türkiye bedeli mukabilinde sığınmacı ithal eden bir ülke konumuna düşürülmüştür. Bu konu, gerçek anlamda bir milli güvenlik sorunudur."

“BU KADAR GÖÇMEN ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİRDİKTEN SONRA DUVAR NEYE YARAYACAK”

"Burada dikkat etmemiz gereken husus şudur; düne kadar göçmenler için ''Ensar-muhacir'' benzetmesiyle kapıları sonuna kadar açan Sayın Erdoğan, şimdilerde ''Göç dalgasıyla karşı karşıyayız'' diyerek, sınırlarımıza duvar örmekten bahsediyor." diyerek eleştirisini dile getiren Müsavat Dervişoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kadar göçmen elini kolunu sallayarak girdikten sonra, o duvarların neye yarayacağı ayrı bir tartışma konusudur. Ancak, görünen o ki, Sayın Erdoğan, milletimizin bu konudaki rahatsızlığını nihayet hissetmiştir. Sınıra duvar örerek, bu akınla mücadele eden bir iktidar görüntüsü vermeye kalkışıyor.

Biz bu tiyatroyu izlemeyeceğiz. ''Düzensiz göçmenler ve onlarla mücadele eden iktidar'' tiyatrosunu yemeyeceğiz. Her şartta ve her platformda, Ak Parti’nin ve Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın, Türkiye’nin karşı karşıya bırakıldığı göçmen sorununun baş sorumlusu olduğu gerçeğini tekrarlayacağız.

Göçmenler, sığınmacılar, adına ne derseniz deyin, Türkiye için taşınamaz bir sorundur ve bu sorunun baş müsebbibi Sayın Erdoğan’dır."

İlgili Haberler