İYİ Partili Dervişoğlu'ndan AP'ye sert tepki!

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan AP'ye sert tepki!
TBMM Genel Kurulu'nda söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Avrupa Parlamentosunun Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'yi kınama kararı almasına tepki gösterdi.

Avrupa Parlamentosu’nun, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nı kınama kararıyla ilgili olarak TBMM Genel Kurulu'nda söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’yi Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik gerçekleştirilen askeri operasyonu kınama kararını İYİ Parti olarak şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Kararın Gümrük Birliği’nin askıya alınması başta olmak üzere birçok yaptırım talebini de beraberinde getirdiğini belirten Dervişoğlu, “Bu kararın kabul edilebilecek bir yanı yoktur. Ayrıca Avrupa Parlamentosu Türkiye ile ilgili ilk kez karar almıyor. Yaşadığımız coğrafya ile ilgili ne zaman olağandışı bir gelişme söz konusu olsa benzer müdahalelerde bulunup karşı cephede saf tutmayı alışkanlık haline getirmişlerdir. Onlara göre insan hakları sadece kendileri içindir. Onların insan hakları anlayışı içinde Türk’ün hak ve hukukunun korunması yoktur. BM şartının 51. Maddesi kapsamında sınır güvenliğini korumak ve kendi güvenliğini sağlamak amacıyla tamamen meşru ve hukuki bir hakkı kullanan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı takınılan tavrı bir kez daha İYİ Parti olarak kınıyoruz. TBMM’de grubu bulunan bütün siyasi partilerin ortak bir metin üzerinde Avrupa Parlamentosu’nu kınama kararı almasını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Dervişoğlu’nun bu önerisinin ardından İYİ Parti, AKP, CHP ve MHP Avrupa Parlamentosu'nun Barış Pınarı Harekâtı'nı kınama kararını ortak bildiriyle kınadı.